• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Δωρεάν εισιτήρια Interrail για 18χρονους

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Δεκαπέντε χιλιάδες Ευρωπαίοι 18 ετών θα ταξιδέψουν δωρεάν με τρένο αυτό το καλοκαίρι σε ευρωπαϊκές χώρες, έπειτα από πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με σκοπό την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και των ευρωπαϊκών αξιών, όπως τονίζεται στα ψηφίσματα που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Μια ειδική σελίδα στην Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας και μια σελίδα στο Facebook με λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία θα είναι διαθέσιμη έως τα μέσα Μαΐου.

http://www.lifo.gr/now/world/191761/dorean-eisitiria-interrail-gia-18xronoys-eyropaioys

Όσοι 18άρηδες σπεύσατε!

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Καλά έκανες @mariath και το ανέβασες. Διαβάζω αυτήν την είδηση από το πρωί και επειδή όλοι την αναμεταδίδουν χωρίς συνδέσμους κτλ, βάζω και την ανακοίνωση από τη σελίδα της Ευρωπαϊκής Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας

https://europa.eu/youth/eu/news/117/56301_el
https://europa.eu/youth/eu/news/117/56301_el
Επίσης ψάχνοντας έπεσα και σε αυτόν τον διαγωνισμό https://www.facebook.com/EuropeanYouthEU/app/36495350702/
(για 18-35)

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Θα έχουν δουλειά το καλοκαίρι οι πρεσβείες και τα προξενεία να επαναπατρίζουν χαμένους νέους και νέες από διάφορα άγνωστα χωριά και κωμοπόλεις της Ευρώπης.

Y.Γ. H πρόταση του Ευρωκοινοβουλίου αντιμετωπίζει ήδη αντιδράσεις στο ίντερνετ όπου τονίζεται ότι η Ευρώπη αντί να μαθαίνει στους νέους/νέες πώς θα βρουν μια δουλειά και να ταξιδέψουν τους δίνει τζάμπα εισιτήρια καθώς και από λόμπι στις Βρυξέλλες όπως το Εuropean Youth Forum που υπενθυμίζει ότι αντί η Κομισιόν να ενισχύσει τον προϋπολογισμό του προγράμματος Εράσμους μοιράζει δωρεάν κουπόνια ταξιδιού.

Last edited:

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Δηλαδή αν ένα παιδί 18 ετών εξερευνήσει την Ευρώπη για ένα μήνα σημαίνει ότι είναι τεμπέλικο κι επιβαρύνει τους γύρω του για το ταξίδι;

paefstra

Member
Επειδη δεν εχω κανει ποτε ιντερειλ, πόσο χαρτζιλίκι θέλει ένας 18χρονος για να εξερευνήσει για ενα ολόκληρο μήνα την Ευρώπη, έστω και με δωρεάν εισιτήρια;

mysteredgar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αργεντινή
Ταξίδι-Όνειρο
Κιλιμάντζαρο
Όπως τα είχα υπολογισει, γύρω στα 1000 ευρώ τα χρειάζεσαι. Αν και πάλι εξαρτάται, απο το τι είδους εξευρεύνηση έχει ο καθένας στο μυαλό του.

paefstra

Member
Αυτο υπολογιζα κι εγω. Και σκεφτηκα τον Ελληνα γονιο διδύμων, ας πούμε, μετά το πακέτο των φροντιστηρίων για τις Πανελλαδικές (4000-5000 το κεφάλι) να έχει τα δίδυμα να ζητάνε και ενα διχίλιαρο για να ενισχύσουν τις Ευρωπαϊκές αξίες και μου ήρθε κόλπος :haha:

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ξέχασες να προσθέσεις και το κόστος της επταήμερης εξωτερικού της γ' λυκείου. Μάλλον κάποιοι γονείς θα πρέπει να βρουν δεύτερη δουλειά για να χρηματοδοτήσουν τα ταξίδια εξωτερικού των τελειόφοιτων τέκνων τους.

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Θα έχουν δουλειά το καλοκαίρι οι πρεσβείες και τα προξενεία να επαναπατρίζουν χαμένους νέους και νέες από διάφορα άγνωστα χωριά και κωμοπόλεις της Ευρώπης.
Δεν νομίζω ότι ένα δεκαοχτάρι σήμερα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα σε ένα τέτοιο ταξίδι. Μια χαρά μπορεί να πάει και να γυρίσει και να απολαύσει την περιπέτειά του.

Y.Γ. H πρόταση του Ευρωκοινοβουλίου αντιμετωπίζει ήδη αντιδράσεις στο ίντερνετ όπου τονίζεται ότι η Ευρώπη αντί να μαθαίνει στους νέους/νέες πώς θα βρουν μια δουλειά και να ταξιδέψουν τους δίνει τζάμπα εισιτήρια καθώς και από λόμπι στις Βρυξέλλες όπως το Εuropean Youth Forum που υπενθυμίζει ότι αντί η Κομισιόν να ενισχύσει τον προϋπολογισμό του προγράμματος Εράσμους μοιράζει δωρεάν κουπόνια ταξιδιού.
Τις αντιδράσεις τις είχα δει εδώ και καιρό. Το να ταξιδέψει όμως ένας νέος αυτής της ηλικίας δεν τον εμποδίζει από το να δουλέψει ή να σπουδάσει στη συνέχεια. Είναι ένα άνοιγμα στον έξω κόσμο, μια βοήθεια σ' αυτούς που το κόστος του ταξιδιού μπορεί να δράσει αποτρεπτικά.
Και στο κάτω κάτω ο καθένας κανονίζει την διάρκεια του ταξιδιού του με τα οικονομικά του. Ακόμη και για δέκα μέρες να επωφεληθεί κάποιος, οι εμπειρίες θα είναι μοναδικές.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Όταν το European Youth Forum με τo τεράστιο λόμπι που έχει στις Βρυξέλλες πάνω στα θέματα νεότητας βγάζει ανακοίνωση ότι η απόφαση της διάθεσης των δωρεάν εισιτηρίων είναι "extremely disappointing" προφανώς κάτι λάθος συμβαίνει στο πρότζεκτ του κ. Weber.

Το να ταξιδέψει όμως ένας νέος αυτής της ηλικίας δεν τον εμποδίζει από το να δουλέψει ή να σπουδάσει στη συνέχεια. Είναι ένα άνοιγμα στον έξω κόσμο, μια βοήθεια σ' αυτούς που το κόστος του ταξιδιού μπορεί να δράσει αποτρεπτικά.
Το πρόβλημα των νέων της Ευρώπης σήμερα δεν είναι ότι χρειάζονται κι άλλα ταξίδια αλλά ότι χρειάζονται δουλειές και δουλειές πραγματικές όχι στέιτζ.

Last edited:

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Θα σας πω τη γνώμη μου και κάτι που συγκλόνισε και με έκανε να αναθεωρήσω πολλές απόψεις. Στα 25 μου πήγα στη Μύκονο με μια φίλη μου. Κοιμόμασταν οχτώ το πρωί και λίγο το μεσημέρι στην ξαπλώστρα στο μπιτς μπαρ για να έχουμε αντοχή το βράδυ που θα πηγαίναμε στο κλαμπ με τα γυαλια ηλίου στο κεφάλι, αφού θα μας έβρισκε εκεί το ξημέρωμα. Μέναμε σε κάμπινγκ και ειχαμε γίνει όλοι μια παρέα. Κάποια στιγμή γνώρισα μια Νοτιοαφρικανή δεκαοχτάχρονη που ταξίδευε μόνη της με λεφτά που είχε εξοικονομήσει δουλεύοντας τα καλοκαίρια οπως κάνουν και άπειροι ευρωπαίοι ανήλικοι. Έπαθα σοκ που δεν ήθελε να έρθει στο κλαμπ μαζί μας. Έπαθα σοκ και με την ωριμότητα της να ορίζει τον εαυτό της και να παίρνει αποφάσεις.
Αποφάσισα ότι κι εγώ μπορω να το κάνω αυτό,θα έψαχνα τη δύναμη μεσα μου και θα ταξίδευα μόνη μου. Άλλωστε ήμουν ήδη ανεξάρτητη.
Σημερα στην πλειοψηφία που λέω ότι ταξιδευω μόνη μου με περνάνε για τρελή καθώς δεν υπάρχει η νοοτροπία αυτή στην Ελλάδα.
Επειδή όμως η κόρη μου σε πέντε χρόνια θα ειναι 18 ήδη της έχω πει ότι θα της εξασφαλίσω ένα μπάτζετ για να πάει ένα ταξίδι χ διάστημα μόνη της. Να μάθει να ορίζει τον εαυτό της. Και εννοείται πως αν ονειρεύεται ανεξαρτησία και φοιτητική ζωή Θα πρέπει να δουλέψει.

Last edited:

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Το project ειναι προς την σωστη κατευθυνση, εχει βεβαια και τις ατελειες του, το οριο των 4 διαφορετικων χωρών θα μπορούσε να μην υπάρχει.

Ενας μικρος αστερισκος για το project ειναι οτι ο υποψηφιος πρεπει να εχει κλεισει τα 18 και να μην ειναι 19 οταν θα κανει την αιτηση για ταξιδι απο Ιουλιο μεχρι Σεπτεμβριο.. Αρα λοιπον ενα αρκετα μεγαλο ποσοστο παιδιων 3ης λυκειου δεν θα μπορουν να συμπληρωσουν την αιτηση γιατι δεν θα εχουν κλεισει τα 18 ακομα.

Για να ανοιξω και λιγο την συζητηση, αναρωτιεμαι:

1) Ποσα Ελληνοπουλα θα κανουν αιτηση για το προγραμμα; Φοβαμαι, αν και το απευχομαι, οτι ο αριθμος θα ειναι αρκετα χαμηλός.

2) Για μερικα σχολια που διαβασα παραπανω περι επιβαρυνσης οικογενειακου προϋπολογισμου, ποσα 18χρονα θα ζητησουν λεφτα να πανε Παρο-Μυκονο-Ιο κλπ να ξεσαλωσουν ΚΑΙ φετος;

3) Για οσους ειναι γονεις παιδιων που πλησιαζουν στην ενηλικιωση, που θα προτιμουσατε να δωσετε χαρτζιλικι στο παιδι σας να κανει διακοπες με τους φιλους του;; InterRail ή live your myth in Greek islands ?

4) Μακαρι αυτα τα προγραμματα να υπηρχαν απο πιο παλια. Ποσοι απο εμας που βρισκομαστε εδω θα ηθελαν να ειχαν αυτες τις ευκαιριες απο τα 18 τους;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom