• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Δολομίτες

PhysioDuck

Member
Επόμενο Ταξίδι
Είναι τόσο πολλά...
Ταξίδι-Όνειρο
Warwick, NY
Καλημέρα σε όλους τους Ιταλόπληκτους!
Θα εκτιμούσα τις πολύτιμες γνώσεις σας. Αυτή τη φορά για τους Δολομίτες!

Διάβασα αρκετά στο φόρουμ, αλλά είναι αλλιώς η προσωπική βοήθεια, πώς να το κάνουμε; Οι άλλοι γιατί πάνε δηλαδή για personal training??? Κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Άσχετο. :confused:

Anyway, προσγειωνόμαστε Μιλάνο Παρασκευή και έχουμε 4 πολύτιμα βράδια στη διάθεσή μας.
Επιστροφή: Τρίτη 11:45 από Bergamo.
Το πρόγραμμα λέει:

Παρασκευή:
Μιλάνο

Σάββατο:
Αναχώρηση για μια φάρμα στο Aica di Sopre (20' A του Μπολτσάνο).
Θα δούμε σίγουρα Μπολτσάνο. Αν έχουμε χρόνο (και δυνάμεις), τι προτείνετε; Μήπως Bressanone, που είναι και αυτό μεγάλο και θα έχει επιλογές; Γενικά, θα προτιμούσαμε μικρά χωριουδάκια για να πάρουμε το feeling. Τς..... :haha: Έχει κάποιο εκεί κοντά;

Κυριακή:
Ortisei.
Ποιο τελεφερίκ προτείνετε; Είδα ότι όλα είναι ωραία αλλά το tripadvisor προτείνει αυτό: http://www.tripadvisor.co.uk/Attrac...South_Tyrol_Province_Trentino_Alto_Adige.html
Βέβαια, δεν τρελάθηκα από τις φώτο. Σε πάει λέει στα 2.000 μ. Ουάου. o_O
Μετά, λέμε να συνεχίσουμε προς Corvara.
Αν έχουμε δυνάμεις, προτείνετε να δοκιμάσουμε να φτάσουμε Cortina ή θα τα φτύσουμε;

Γενικά, ποιο τελεφερίκ προτείνετε; Που να πηγαίνει ψηλά όμως. Μας ενδιαφέρει κυρίως η θέα. Εντάξει, δεν περιμένω να είναι και όπως στο Σαμονί. Αλλά να αξίζει ρε παιδί μου. Να νιώθεις λίγο την παγωνιά και το ύψος.
Είδα αυτό. Το ξέρει κανείς; http://www.dolomiti.org/dengl/cortina/laga5torri/info/impianti.html Λέει για 2.800 μ.

Δευτέρα:
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Θέλουμε να μη μείνουμε στα βουνά (μήπως αποκλειστούμε) αλλά ούτε και να φάμε τη μέρα μας σε πόλη. Άρα, τι μένει; Λίμνηηη....
Επίσης, θέλουμε να είμαστε σε λογική απόσταση από αεροδρόμιο (1-1,5 ώρα) για να φύγουμε σαν άνθρωποι στις 8, να φτάσουμε 10, να αφήσουμε αμάξι και να μην αγχωθούμε. Ζητάω πολλά;
Πήρα μια φανταστική ιδέα από ένα ποστ του Taver. Είναι όμως υλοποιήσιμη;
St.Moritz - Lecco / Mandello del Lario (τυχαία τα βρήκα αυτά και φαίνονται ωραία.) 5 ώρες το δίνει το Google. Να το κάνουμε σε 7 με στάσεις; Αν φύγουμε 9 από Δολομίτες, θα είμαστε εκεί 4-5 το απόγευμα.

Τι θα προτείνατε για αυτή τη διαδρομή; Πού θα μπορούσαμε να περάσουμε τη Δευτέρα (να έχει φύση) και να κοιμηθούμε σχετικά κοντά στο Bergamo;

Μήπως δεν αξίζει να κάνουμε όοοοολο αυτόν τον κύκλο και είναι πιο ξεκούραστο να κατεβούμε όπως ανεβήκαμε και να κοιμηθούμε π.χ. Bardolino (Lake Garda) ή κάπου εκεί κοντά; Αξίζει το μέρος;

Υ.Γ. Επειδή είμαστε καλοφαγάδες, :D μήπως θυμάται κάποιος ένα-δύο-τρία ωραία μέρη για φαγητό στους Δολομίτες;

Συγνώμη αν σας κούρασα. :oops:
Συνοψίζοντας:

1. Φτάνουμε Σάββατο μεσημέρι Μπολτσάνο. Τι άλλο να δούμε;
2. Κυριακή Ortisei / Corvara. Έχουμε κάποιο καλό τελεφερίκ που να πηγαίνει ψηλά;
3. Δευτέρα τι κάνουμε; Κάποια καλή διαδρομή; Πού να κοιμηθούμε;
4. Φαγητό, Φαγητό, Φαγητό στους Δολομίτες! :D

PhysioDuck

Member
Επόμενο Ταξίδι
Είναι τόσο πολλά...
Ταξίδι-Όνειρο
Warwick, NY
Up.

Φίλε PhysioDuck o_O:haha:
Τελεφερίκ για γερά στομάχια λένε ότι είναι στη Malga Ciapela. Βλέπεις τη Μarmolada (3200m).

Όσο για τα υπόλοιπα, σε επόμενο ποστ.... :bleh:

pmoromalos

Member
Καλησπέρα σας,

Μετα από το τελευταίο μεγαλο ταξιδι στην Ιρλανδια το 2015. Ετοιμαζομαστε για το επομενο. Λογω του μεγαλου παθους που εχω με τη φωτογραφια τοπιου σκέπτομαι Δολομιτες Ιταλια. Το εχω στο μυαλο μου ως ένα ταξιδι περιπετειας με πεζοποριες, λιμνες και γενικα επιστροφης στη Φυση.

Το κοιτάμε για 8 με 10 ημερες. Θα ηθελα λοιπον τη βοηθεια σας. Αρχικα ποιο αεροδρομιο είναι το πιο κοντινο ? Σκεφτομουν 2 διανυκτερευσεις στη Βενετια και από εκει να ξεκινησουμε για Δολομιτες. Θελω να ψαξω να δω για να νοικιασουμε αμαξι η ακομα καλυτερα Τροχοσπιτο. Να σας αναφερω ότι δεν εχω οδηγησει ποτε τροχοσπιτο και δεν ξερω ποσο δυσκολο είναι. Σε αυτά θα ηθελα τη βοηθεια σας και τυχων προσωπικες εμπιρειες ?

Φυσικα εάν ασχολειται και κανεις με τυχων φωτογραφιες εάν γνωριζει εάν υπαρχει κανεις εκει καλος φωτογραφος που θα μπορουσα να παρακολουθησω κανενα μονοημερο με διημερο Workshop φωτογραφιας τοπιου .

Αυτά για αρχη, οποιαδηποτε πληροφορια,σχολιο,παρατηρηση είναι ευπροσδεκτα.

Ευχαριστω.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Καλησπέρα σας,

Μετα από το τελευταίο μεγαλο ταξιδι στην Ιρλανδια το 2015. Ετοιμαζομαστε για το επομενο. Λογω του μεγαλου παθους που εχω με τη φωτογραφια τοπιου σκέπτομαι Δολομιτες Ιταλια. Το εχω στο μυαλο μου ως ένα ταξιδι περιπετειας με πεζοποριες, λιμνες και γενικα επιστροφης στη Φυση.

Το κοιτάμε για 8 με 10 ημερες. Θα ηθελα λοιπον τη βοηθεια σας. Αρχικα ποιο αεροδρομιο είναι το πιο κοντινο ? Σκεφτομουν 2 διανυκτερευσεις στη Βενετια και από εκει να ξεκινησουμε για Δολομιτες. Θελω να ψαξω να δω για να νοικιασουμε αμαξι η ακομα καλυτερα Τροχοσπιτο. Να σας αναφερω ότι δεν εχω οδηγησει ποτε τροχοσπιτο και δεν ξερω ποσο δυσκολο είναι. Σε αυτά θα ηθελα τη βοηθεια σας και τυχων προσωπικες εμπιρειες ?

Φυσικα εάν ασχολειται και κανεις με τυχων φωτογραφιες εάν γνωριζει εάν υπαρχει κανεις εκει καλος φωτογραφος που θα μπορουσα να παρακολουθησω κανενα μονοημερο με διημερο Workshop φωτογραφιας τοπιου .

Αυτά για αρχη, οποιαδηποτε πληροφορια,σχολιο,παρατηρηση είναι ευπροσδεκτα.

Ευχαριστω.
Καλησπέρα. Κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ με Δολομιτες (επίσης με Dolomites) και με επιλογή Αναζήτηση μόνο τίτλων για να δεις τι έχει γραφτεί για το μέρος.

Eurotraveler

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Υπάρχουν πολλά αεροδρόμιο που βολεύουν. Βερόνα, Τρεβίζο, Βενετία, Μπέργκαμο, Μιλάνο, Μπολόνια. Αν κατευθύνεσαι προς τους Δολομίτες του Τρεντίνο-Άλτο Άντιτζε το κοντινότερο αεροδρόμιο με απευθείας πτήσεις από Αθήνα είναι αυτό της Βερόνας. Αν κατευθύνεσαι προς τους Δολομίτες του Βένετο (Cortina, Belluno) ή στην περιοχή του San Candido του Νότιου Τιρόλου πιο κοντά είναι το αεροδρόμιο του Τρεβίζο, αλλά δεν υπάρχουν πτήσεις από Αθήνα. Υπάρχουν από Θεσσαλονίκη. Εφόσον θα έχετε αυτοκίνητο, καλύτερα να επιλέξετε το αεροδρόμιο προς το οποίο θα βρείτε καλύτερες πτήσεις σε κόστος και ώρα. Εγώ το Δεκέμβρη θα πετάξω για Μπολόνια κι από εκεί θα πάρω τρένο για το Τρέντο.

Eurotraveler

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ετοιμάζω χριστουγεννιάτικο ταξίδι στο Trentino-Alto Adige και θα ήθελα τη γνώμη σας για το πρόγραμμα.
Τα δεδομένα είναι τα εξής:
Διάρκεια: 4 γεμάτες μέρες
Εποχή: λίγο πριν τα Χριστούγεννα
Διαμονή: Baselga di Pinè, περίπου μισή ώρα από το Τρέντο με τοπικό λεωφορείο
Μετακινήσεις: τοπικά μέσα μεταφοράς (θα έχουμε κάρτες Trentino Guest Card και Mobilcard Südtirol)

Το πρόγραμμα που σκέφτομαι είναι:
1. Baselga di Pinè και Trento
2. Bolzano και Ortisei
3. Riva del Garda (και Arco?) και ξανά Trento/Baselga di Pinè
4. Vipiteno και Bressanone

Η διαμονή δεν αλλάζει και όλες οι επισκέψεις θα είναι εκδρομές με επιστροφή στην Baselga.
Την Madonna di Campiglio την έχω απορρίψει γιατί δεν κάνουμε χειμερινά σπορ και αμφιβάλλω αν όλη η διαδρομή αξίζει μόνο για την πόλη. Στη θέση της έβαλα την Riva del Garda. Είναι καλύτερα;
Το Merano δε μου φαίνεται τόσο ωραίο όσο τα υπόλοιπα και γι'αυτό δεν το έχω συμπεριλάβει στο πρόγραμμα.
Τα ωράρια θα τα εξετάσω σε επόμενο στάδιο. Π.χ. προκειμένου να γλιτώσουμε την αλλαγή τρένου στο Bolzano, όταν πάμε Vipiteno και Bressanone θα πάρουμε το απευθείας τρένο από το Τρέντο, το οποίο έχει πιο αραιές αναχωρήσεις. Σε αυτό το στάδιο όμως με ενδιαφέρει περισσότερο να μου προτείνετε τυχόν αλλαγές στους προορισμούς και τα ωράρια θα τα βρω στην πορεία.

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Αγαπητέ @Eurotraveler καλημέρα,
επειδή πιστεύω ότι περίμενες την απάντηση μου, γι'αυτό και αναλαμβάνω πρώτος να απαντήσω στα ερωτήματά σου.
Και εγώ έμεινα στην περιοχή 4 μέρες γεμάτες και έκανα από 2 διανυκτερεύσεις σε Bolzano και Bressanone.
και οι 2 αυτές πόλεις είναι πανέμορφες και πολύ καλά θα κάνεις να τις επισκεφτείς. το κέντρο τους είναι πεζοδρομημένο, θα έχουν ανοίξει και οι Χριστουγεννιάτικες αγορές και μπορούν να περπατηθούν πολύ εύκολα.
Το Ortisei είναι πανέμορφο, είναι σαν πίνακας ζωγραφικής, πιστεύω ότι είναι το ποιο όμορφο από τα χωριά της περιοχής και σίγουρα θα λειτουργούν και τα τελεφερίκ για να ανεβείτε αν θέλετε σε κάποια κορυφή. Όταν πήγαμε εμείς ήταν νεκρή περίοδος και όλα ήταν κλειστά, δεν λειτουργούσε κανένα τελεφερίκ σε ολόκληρη την περιοχή, θα άνοιγαν στις 6 Δεκεμβρίου περίπου.
Τέλος η Riva del Garda είναι πολύ όμορφη και νομίζω ότι καλά κάνεις και την έβαλες στο πρόγραμμά σου.

Eurotraveler

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
@makisg Φυσικά και περίμενα την απάντησή σου!
Χαίρομαι που εγκρίνεις το πρόγραμμα, μιας και τώρα έχεις πλήρη εικόνα της περιοχής.
Δεν έχω εντάξει στο πρόγραμμα καθόλου τοποθεσίες φυσικού κάλλους. Ο λόγος είναι ότι το χειμώνα νομίζω ότι δε θα μπορούμε να αντιληφθούμε την ομορφιά του τοπίου. Π.χ. θα ήθελα πολύ να δω τη λίμνη Carezza, αλλά το χειμώνα που θα είναι πνιγμένη στο χιόνι (ήδη είναι), πράγμα που θεωρώ σχεδόν σίγουρο δεδομένου του υψομέτρου της, δε θα μπορούμε να δούμε ούτε τους καθρεφτισμούς των δέντρων στο νερό, αν αυτό έχει παγώσει. Για τον ίδιο λόγο δεν έχω συμπεριλάβει τη Santa Magdalena. Έτσι έχω περιορίσει το πρόγραμμα σε πόλεις και χωριά με χριστουγεννιάτικες αγορές.
Επειδή όμως οι πόλεις της περιοχής δεν είναι και τόσο μεγάλες, θα ήθελα να μου πεις αν νιώσατε στο ταξίδι την ανάγκη να μπείτε για λίγο στους ρυθμούς και μιας πιο μεγάλης πόλης.

Last edited:

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
@makisg Φυσικά και περίμενα την απάντησή σου!
Χαίρομαι που εγκρίνεις το πρόγραμμα, μιας και τώρα έχεις πλήρη εικόνα της περιοχής.
Δεν έχω εντάξει στο πρόγραμμα καθόλου τοποθεσίες φυσικού κάλλους. Ο λόγος είναι ότι το χειμώνα νομίζω ότι δε θα μπορούμε να αντιληφθούμε την ομορφιά του τοπίου. Π.χ. θα ήθελα πολύ να δω τη λίμνη Carezza, αλλά το χειμώνα που θα είναι πνιγμένη στο χιόνι (ήδη είναι), πράγμα που θεωρώ σχεδόν σίγουρο δεδομένου του υψομέτρου της, δε θα μπορούμε να δούμε ούτε τους καθρεφτισμούς των δέντρων στο νερό, αν αυτό έχει παγώσει. Για τον ίδιο λόγο δεν έχω συμπεριλάβει τη Santa Magdalena. Έτσι έχω περιορίσει το πρόγραμμα σε πόλεις και χωριά με χριστουγεννιάτικες αγορές.
Επειδή όμως οι πόλεις της περιοχής δεν είναι και τόσο μεγάλες, θα ήθελα να μου πεις αν νιώσατε στο ταξίδι την ανάγκη να μπείτε για λίγο στους ρυθμούς και μιας πιο μεγάλης πόλης.

Δεν θα μπορούσα να είμαι αντικειμενικός στην απάντησή μου σε αυτήν σου την ερώτηση διότι πάντα αποφεύγουμε στα ταξίδια μας τις μεγάλες πόλεις.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375