• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γερμανικά εστιατόρια στην Ελλάδα...

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
λοιπόν, οι πληροφορίες μου δεν είναι πολύ ενημερωμένες (έχω αρκετό καιρό να τιμήσω γερμανικό στην αθήνα) οπότε θα εκτιμήσω οποιαδήποτε πληροφορία διαβάσω εδώ πέρα (από σύμπτωση, χθες ψαχνόμουνα για γερμανικό με φίλο :bleh:)

έχω πάει σ' ένα γερμανικό στη γλυφάδα (νομίζω bayern... το λένε? :roll:).. δεν ξέρω αν είναι ακόμη ανοικτό, ούτε αν παραμένει καλό.. πάντως μου είχε αρέσει αρκετά...

επίσης, (αν και δεν είναι γερμανικό αλλά μπυραρία - δεν ξέρω αν πρέπει να εντάξουμε και αυτές) μου άρεσε παλαιότερα ο ζύθος στην αμφιθέας και στου ψυρρη (λογικα εχει και αλλου).. συμπαθητικές μπύρες, λουκάνικα, εκείνο το πιάτο με το ρωμαικό όργιο για τις μεγάλες παρέες κόλαση... μου έχουν πει ότι έχει χαλάσει το φαγητο του βέβαια.. και δεν ξέρω περισσότερα...:roll:

επίσης, πρόσφατα πήγα ακόμη μια φορά στην craft (αλεξανδρας - εχει και στο χαλανδρι).. και παραμένει συμπαθέστατο μαγαζί.. και κλασική επιλογή.:D

στο octoberfest θέλω πολύ να πάω, αλλά δεν έχει τύχει μέχρι στιγμής.. όποιος έχει πάει θα με ενδιέφερε η άποψή του!:D

αν θυμηθώ κάτι άλλο, θα επανέλθω...
bayern(ακομη ανοιχτη απο ο,τι ξερω)!!
ζυθος αρκετα καλο!!!
craft (εχω παει πιο προσφατα απο ολα) το φαι ηταν οκ, αλλα ειχε και πιατα(αρκετα) που ξεφευγαν απο το καθαρα γερμανικο!!

προσθετω την draft στο φαληρο(απεναντι απο το θετρα στον φλοισβο)..πολυ καλη μπυραρια με ωραιες ποικιλιες και φοβερα πιατα!η σαλατα με τα μανιταρια και τις σταφιδες απλα εκπληκτικη!αν το εχεις ζητησει τηλεφωνικα εχει και κοτσι!!

octoberfest δεν εχω παει..του πειραια ειναι λιγο παρακμη..αλλα της αγιας παρασκευης φαινεται μια χαρα και θα το βαλω στο προγραμμα!!

απο θεσ/νικη θυμαμαι μια ωραια μπυραρια στα λαδαδικα(γωνιακη ηταν)!!αν και το σερβις ηταν απαραδεκτο(επεσα και σε μερα που ειχαν καποιο προβλημα στην κουζινα) το φαγητο ηταν εξαιρετικο!!!!

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
αααααααααααα...ναι και αν και δεν είναι εστιατοριο* (και δεν ειναι καν γερμανικο!!!) αλλα βρίσκεται στα fast food του mall.. να αναφερω το pretzel-άδικο (cool λέξη!) auntie anne's, στο the mall athens... (ο λόγος που το αναφέρω είναι τα pretzel, παρόλο που το μαγαζί ειναι αμερικάνικο...)

καμια 10αρια plus είδη απο pretzel.. από απλά, με τυρί, με λουκάνικα τύπου hot dog, μέχρι γλυκά με γλασο και κανελα (αγαπημενο μου!) και με twix!!!

δεν ξέρω αν είναι τα καλύτερα pretzels που υπάρχουν, πάντως για αθήνα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη όταν το ανακάλυψα...

*μικρη παρακαμψη απο το θεμα αλλα δεν μπορεσα να κρατηθω...

μπραβο ckrikky!!!!!συμφωνω απολυτα σε ολα!!κεγω σε αλλο θεμα που εγραφα για μπρετσελ στην αθηνα σε αυτο αναφερομουν!!οταν το πρωτοειδα το μαγαζι συγκινηθηκα!!
εμενα το αγαπημενο μου μπρετσελ ειναι με το τυρι ή με το χοντρο σουσαμι!!εχει στο μαγαζι και σως που μπορεις να παρεις σε μπολακι και να το βουτας!!!!!!!
δυστυχως το mall μου πεφτει λιγο μακρια και ετσι δεν μπορω να καταναλωνω τα λατρεμενα σε καθημερινη βαση..:(

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
Αν και ΠΗΖΩ στη δουλειά σήμερα, το θέμα είναι τόσο... λαχταριστό που δεν άντεξα! Λοιπόν στην Καισαριανή υπάρχει ένα γερμανικό εστιατόριο ονόματι Ritterburg Beer Garden. Δεν είναι σε καμιά περίπτωση φτηνό, αλλά η σχέση τιμής/ποιότητας φαγητού είναι εξαιρετική. Οι μερίδες είναι τεράστιες -πιάτα όπως κότσι ή σνίτσελ δεν έχω καταφέρει ποτέ να τα τελειώσω..- τα φαγητά πεντανόστιμα και έχει ΤΡΕΛΗ ποικιλία από μπίρες, χύμα ή σε μπουκάλια. Μάλιστα όταν δεν ξέρεις τι να (πρωτο)πάρεις, τα παιδιά που σερβίρουν σε βοηθάνε ώστε να διαλέξεις κάτι που να σου αρέσει! Ωραία μουσική, ωραία ατμόσφαιρα.. μόνο που είναι πάντα γεμάτο ρε γαμώτο! άμα πας χωρίς να έχεις κλείσει, συνήθως μένεις μπουκάλα (από μπίρα).

Αν ενδιαφέρεστε είναι ψηλά στην Εθνικής Αντιστάσεως, την κεντρική λεωφόρο της Καισαριανής, απέναντι από το πάρκο του Αη Γιάννη!
Σας περιμένω για currywurst! :clap:
ωραια προταση dorotija!!!!σε αυτο δεν εχω παει!!θα παω συντομα και θα σας πω εντυπωσεις!!!

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
δυστυχως το mall μου πεφτει λιγο μακρια και ετσι δεν μπορω να καταναλωνω τα λατρεμενα σε καθημερινη βαση..:(
εχει ανοιξει απ' ο,τι ξερω και στο athens heart... :)

(κι εμενα το mall μου πεφτει μακρια, αλλα πηγαινω συχνα η αληθεια...:cool:)

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Στα Λαδαδικα ειναι ο Ζυθος (Κατουνη 5-2310540284), αλλα δεν το λες γερμανικο εστιατοριο. Ειναι απλα μπυραρια. Εχει και το "αδερφακι" του στον Λευκο Πυργο, το Ζυθος Ντορε (Στρ. Τσιρογιαννη 7-2310279010). Για το τελευταιο δεν εχω καθολου καλη αποψη, γιατι προσφατα που πηγαμε κανανε λαθος και μας εφεραν γλυκο (αντι για το διπλανο τραπεζι που τα ειχε παραγγειλει). Θεωρησαμε οτι ηταν κερασμα του καταστηματος (συνηθης τακτικη στη Θεσσαλονικη) και αρχισαμε να δοκιμαζουμε. Και ενω τρωγαμε ερχεται το γκαρσονι για να ελεγξει αν τα αγγιξαμε, αλλιως να τα παρει πισω και να τα παει στο διπλανο τραπεζι!!! Και οταν του ειπαμε οτι δοκιμασαμε, μας μαλωσε κιολας! Δεν αναρωτηθηκαμε, λεει, τι δουλεια εχει το γλυκο στο τραπεζι μας, αφου δεν τα παραγγειλαμε? Ηρθε συνολικα 4 φορες και ελεγε διαφορα σχολια!!! Αυτο στη Γερμανια δεν θα συνεβαινε ΠΟΤΕ! Εκει ο,τι αγγιζει το τραπεζι (σωστο η λαθος τραπεζι) θεωρειται αποφαι και απαγορευεται να παει σε αλλο τραπεζι, ακομη και αν δεν το εχει αγγιξει κανεις! Και φυσικα κανεις ποτε δεν μιλαει ετσι σε πελατες!

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
μπραβο βρε αχινουλα!!ζυθος!!αυτο ειναι!εγω ειχα φαει καλα παντως εκει!
οσο για το αλλο,σοβαρα μιλας?????????:haha::haha::haha:καλα που δεν σας εβαλε να τα πληρωσετε κιολας!!!!!!!:bleh::bleh::bleh:

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
έχω πάει σ' ένα γερμανικό στη γλυφάδα (νομίζω bayern... το λένε? :roll:).. δεν ξέρω αν είναι ακόμη ανοικτό, ούτε αν παραμένει καλό.. πάντως μου είχε αρέσει αρκετά...

αυτό δεν είναι απλά καλό είναι ίσως το καλύτερο και γράφω ίσως γιατί δεν έχω πάει σε όλα.

αντιγραφή από τη πρότασή μου στο εστιατόρια με διεθνή..

Bayern Bierhaus βαυαρική κουζίνα που δύσκολα θα βρείτε αντάξια της, η πατατοσαλάτα είναι η καλύτερη που έχω δοκιμάσει! στη Γλυφάδα.

Last edited by a moderator:

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
εχει ανοιξει απ' ο,τι ξερω και στο athens heart... :)

(κι εμενα το mall μου πεφτει μακρια, αλλα πηγαινω συχνα η αληθεια...:cool:)
μωρε ανοιξε και εκει, το ειδα(την μια και μοναδικη φορα που πηγα)..αλλα το athens heart μολονοτι πιο κοντα απο το mall, δεν μου αρεσει καθολου....ασε..πρεπει να ανοιξει στην γειτονια μου για να ειμαι ευχαριστημενη!!:bleh::bleh::bleh:

marcrafin

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία
Dorotija δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χάρηκα που σου αρέσει το Ritterbourg στη Καισαριανή. Και αυτό για δυο λόγους. Πρώτα γιατί ο ιδιοκτήτης είναι φίλος μου, εξαιρετικός άνθρωπος και επαγγελματίας και δεύτερο γιατί όταν ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια είχα αναλάβει το νομικό μέρος του στησίματος της επιχείρησης . Εύχομαι να συνεχίζει έτσι καλά.

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Άντε ρε παιδιά! Έχει γερμανικό εστιατόριο εδώ στην Αθήνα;

Πουλάνε Brezel στο The Mall και δεν το πήρα χαμπάρι; Μα που ζω;

Άσχετο..το εστιατόριο της Καισαριανής έχει και Spaetzle??? :roll:

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
ψηφιζω Ritterburg με τα μπουνια!!! εκτος του οτι ειναι στην γειτονια μου
(κυριολεκτικα),το φαγητο ειναι υπεροχο και ο χωρος πολυ φιλικος!!!! Αλλη μια αγαπημενη μου γωνια ειναι το Oktoberfest στην αγια Παρασκευη (παλαιοτερα ειχα γιορτασει τα γενεθλια μου εκει και μου ειχαν διακοσμησει την τουρτα που ειχα φερει με πολυ γουστο).Ο Ζυθος στο Π.Φαληρο σταθερη αξια με τα κοτσια του και την ωραια ατμοσφαιρα και last but not least η Βυνη στο Κουκακι με πολυ μεγαλη ποικιλια σε μπυρονια!!!:clap::clap:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Αλήθεια...όταν λέτε ότι είναι ακριβό το Ritterburg....για τι τιμές περίπου μιλάμε;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom