• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γέμισαν οι τουαλέτες....αναγκαστική προσγείωση

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Αναγκαστική προσγείωση επειδή γέμισαν οι τουαλέτες του αεροσκάφους​

Του Θάνου Περβολαράκη

Η αναγκαστική προσγείωση αεροσκαφών λόγω κάποιας βλάβης δεν είναι σπάνιο φαινόμενο για αεροδρόμια όπως αυτό του Ηρακλείου. Η αναγκαστική όμως προσγείωση επειδή οι τουαλέτες του αεροπλάνου δεν χωρούν άλλα περιττώματα πρώτη φορά συμβαίνει στο «Νίκος Καζαντζάκης»!

Το πρωτοφανές περιστατικό έγινε πριν από λίγες ημέρες όπως αποκαλύπτουν εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, οι οποίοι ακόμη και σήμερα συζητούν για την πρωτοφανή προσγείωση εκτός προγράμματος του αεροσκάφους που ξεκίνησε από την Αγγλία με προορισμό την Αίγυπτο, αλλά για λόγους ανωτέρας βίας σταμάτησε στο Ηράκλειο.

Η προσγείωση στον αερολιμένα του Ηρακλείου δεν ήταν προγραμματισμένη, κρίθηκε ωστόσο απαραίτητη καθώς ο τελικός προορισμός (αεροδρόμιο της Αιγύπτου) καθυστερούσε και κανείς δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί για τις φυσικές ανάγκες των επιβατών…

Στο αεροσκάφος επέβαιναν περίπου 200 άτομα και αν κρίνει κανείς εκ του αποτελέσματος όλοι έχαιραν άκρας υγείας. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΥΠΑ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου το αεροσκάφος γνωστής αεροπορικής εταιρείας ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης 16 Ιουνίου από το αεροδρόμιο του Νιουκάστλ με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

Η πτήση ήταν απευθείας και δεν υπήρχε στο πρόγραμμα κάποια ενδιάμεση στάση για ανεφοδιασμό όπως συμβαίνει πολλές φορές σε μεγάλης διάρκειας ταξίδια.

Το μεσημέρι της συγκεκριμένης ημέρας ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη ότι ζητάει άδεια προσγείωσης, η οποία φυσικά και δόθηκε.

Ο λόγος δεν έγινε αμέσως γνωστός και οι υπάλληλοι στο αεροδρόμιο έμαθαν την αιτία της ξαφνικής προσγείωσης λίγη ώρα μετά, οταν ζητήθηκε στις Αρχές του ΚΑΗΚ να προσεγγίσουν το αεροσκάφος τα βυτιοφόρα που θα έπαιρναν τα περιττώματα από τους χώρους του αεροπλάνου.

«Όπως μας πληροφόρησαν οι κυβερνήτες οι τουαλέτες είχαν γεμίσει και δεν υπήρχε άλλο περιθώριο εάν κάποιος επιβάτης θα ήθελε να κάνει τη βιολογική του ανάγκη.

Για το λόγο αυτό έγινε η προσγείωση και το αεροσκάφος παρέμεινε στο Ηράκλειο όση ώρα χρειάστηκε να αδειάσουν οι συγκεκριμένοι αποθηκευτικοί χώροι» σημείωσε υπάλληλος του αερολιμένα.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «όλα αυτά τα χρόνια που δουλεύω στο αεροδρόμιο, αλλά γνωρίζω και τι συμβαίνει και σε άλλα αεροδρόμια της χώρας, πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Ίσως οι χώροι που διαθέτει το συγκεκριμένο αεροσκάφος να είναι μικροί και να γέμισαν στη διάρκεια της πτήσης».

Έγκυρες πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι αεροπλάνο της ίδιας εταιρείας το οποίο απογειώθηκε χθες από αεροδρόμιο της Μεγάλης Βρετανίας με προορισμό (απευθείας πτήση) και πάλι χώρα της Αφρικής ζήτησε χθες μέσω του αντιπροσώπου του να προσγειωθεί και πάλι στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

«Εκτιμούμε ότι έγινε για τον ίδιο λόγο» σχολίασε ο εργαζόμενος στην Υ.Π.Α

Το περιστατικό που έγινε πάντως πριν από λίγες ημέρες συζητείται μεταξύ των εργαζομένων και μάλιστα έχει γραφεί και στο βιβλίο συμβάντων του αερολιμένα.

«Μπλε πάγος»

Κάθε αεροσκάφος διαθέτει κατάλληλους χώρους για τη συγκέντρωση των περιττωμάτων. «Στους χώρους αυτούς υπάρχει ειδικό σύστημα για την διάλυσή τους μέσω ενός μπλε υγρού, που λέγεται «μπλε πάγος». Οι ακαθαρσίες αυτές αφού έχουν διαλυθεί συγκεντρώνονται σε ειδικό χώρο και με τη στάθμευση του αεροπλάνου προσεγγίζουν βυτιοφόρα στα οποία και μεταφέρονται οι ακαθαρσίες όταν γεμίσει η δεξαμενή.

Πιστεύω ότι υπάρχει κάποια ένδειξη στο πιλοτήριο που δείχνει όταν υπάρχει πρόβλημα. Το ίδιο εκτιμώ ότι συνέβη και στο συγκεκριμένο αεροπλάνο» τόνισε εργαζόμενος στο χώρο του αεροδρομίου.

"Πατρίς" 24-6-10

Αλήθεια παιδιά τα λέει ή ... ;;

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
:shock:εγώ πάντως είχα την εντύπωση ότι οι ακαθαρσίες διαλύονται μέσω του ειδικού αυτού υγρού και μετά...φεύγουν στην ατμόσφαιρα,αυτό με τα βυτιοφόρα πρώτη φορά το ακούω,έχετε δεί εσείς ποτέ ειδικό όχημα παραλαβής των ...;
ας μας διαφωτίσει κάποιος που να ξέρει.

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
:haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha: :haha:
Για ποιά εταιρεία μιλάμε αλήθεια? (για να το έχω υπόψην μου):haha::haha::haha::haha:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
:haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha: :haha:
Για ποιά εταιρεία μιλάμε αλήθεια? (για να το έχω υπόψην μου):haha::haha::haha::haha:
Από newcastle για Sharm El Sheikh είχαν τις προηγούμενες μέρες charters οι Thomas Cook, Thomson και jet2.com. Αν πραγματικά συνέβη κάτι, είναι σε μια από αυτές τις εταιριίες.

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Ααααα! κατάλαβα, μιλάμε για τους "κολοσσούς" των αεροπορικών εταιρειών:haha::haha::haha::haha:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ααααα! κατάλαβα, μιλάμε για τους "κολοσσούς" των αεροπορικών εταιρειών:haha::haha::haha::haha:
Δεν ξέρω ποιοί είναι οι κολοσσοί, αλλά σε μέγεθος στόλου (διαθέσιμες θέσεις) κάθε μια από τις 3 αυτές εταιρίες είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα Aegean και Olympic Air.

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Δεν ξέρω ποιοί είναι οι κολοσσοί, αλλά σε μέγεθος στόλου (διαθέσιμες θέσεις) κάθε μια από τις 3 αυτές εταιρίες είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα Aegean και Olympic Air.
Η λέξη "Κολοσσός" που χρησιμοποιησα είναι λογοπαίγνιο:bleh:

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Ξέρει κάποιος πόσο κοστίζει μια αναγκαστική προσγείωση
στην εταιρεία;
Χωρίς της προσφερόμενες υπηρεσίες εδάφους, μόνο τα "αερολιμανιάτικα"...
Πράγματι μια από αυτές τις εταιρείες πρέπει να ήταν.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Η λέξη "Κολοσσός" που χρησιμοποιησα είναι λογοπαίγνιο:bleh:
Έλα όμως που αποδεικνύεται και κυριολεκτική πραγματικότητα... Η Thomson, π.χ. είναι περίπου όσο η μισή Iberia (σε αριθμό αεροσκαφών & διαθέσιμες θέσεις).

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Έλα όμως που αποδεικνύεται και κυριολεκτική πραγματικότητα... Η Thomson, π.χ. είναι περίπου όσο η μισή Iberia (σε αριθμό αεροσκαφών & διαθέσιμες θέσεις).
Για τον αριθμο αεροσκαφών δεν ξέρω.... για τις διαθέσιμες "θέσεις" έχω αμφιβολίες (βάσιμες όπως αποδείχθηκε):haha::haha::haha:

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Συγγνώμη, φάγανε κάτι στο αεροπλάνο και τους πείραξε δλδ; Ή απλώς το αεροπλάνο είχε ξεχάσει να αδειάσει?? Απίστευτο ακούγεται πάντως!

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Συγγνώμη, φάγανε κάτι στο αεροπλάνο και τους πείραξε δλδ; Ή απλώς το αεροπλάνο είχε ξεχάσει να αδειάσει?? Απίστευτο ακούγεται πάντως!
μάλλον ξεκίνησαν πολύ πρωί και δεν πρόλαβαν σπίτι τους

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom