• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Βέλγιο Βρυξελλες που να μείνω; Και που αλλού να παω;

travelling523

Member
Γεια σας . Σκεφτομαι ενα καλοκαιρινο ταξιδι για τέλη Ιουλίου στις βρυξελλες . Επειδη πρεπει να κλεισω ξενοδοχειο , θα ηθελα να ξερω τη γνωμη σας για το που Ειναι Καλυτερα να μείνω ; ( περιοχή στις βρυξελλες) αλλα και αν έχετε να μου προτεινετε και κάποιο ξενοδοχείο. Η αληθεια ειναι οτι θελω να παω και σε άλλες περιοχες οπως μπριζ Αμβέρσα Γάνδη . Ειναι καλύτερο να μένω σε κάθε περιοχή κανα δυο μέρες και να φευγω ή να εχω σαν βάση τις βρυξελλες και να Κανω μονοημερες; Άλλες περιοχες που αξίζουν ; Το Άμστερνταμ ειναι μακρυα; Ενα 9 ήμερο θα κρατήσει το Ταξιδι . Ευχαριστω πολυ!

roald

Member
Επόμενο Ταξίδι
0λλανδια,Τσεχια
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινη-Χιλη-Παταγονια
9 μερες ειναι σουπερ για ολο το Βελγιο(ουτε το 1/4 της Ελλαδας δεν ειναι σε εκταση) τα τρενα ειναι ταχιστα(Αμστρενταμ σε 2-2,5 ωρες),ολες τις μερες στις Βρυξελλες θα ειναι βαρετα ειναι ξενερα η πολη, μεινε και 2-3 μερες Ολλανδια αφου εχετε τοσο χρονο.
Μπες στο apostaseis.gr για να καταλαβεις ποσο κοντινες ειναι οι διαδρομες απο πολη σε πολη,πολυ κατατοπιστικοτατο site.

Eurotraveler

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Καλησπέρα! Και εγώ με τη σειρά μου προτείνω να μην περιορίσεις τη διαμονή σου στις Βρυξέλλες. Πιστεύω πως 2 μέρες είναι αρκετές για την πρωτεύουσα. Έπειτα η Μπρυζ αξίζει σίγουρα μία μέρα τουλάχιστον. Για πιο χαλαρούς ρυθμούς και αν σε ενδιαφέρουν τα μουσεία αφιέρωσέ της 2 μέρες. Η Γάνδη θέλει κατά τη γνώμη μου μία μέρα. Για Αμβέρσα δεν εκφέρω γνώμη, καθώς δεν την έχω επισκεφθεί.

Από εκεί πέρα και μπορείς να επιλέξεις να παραμείνεις στο Βέλγιο ή να κατευθυνθείς προς Ολλανδία. Στο Βέλγιο όμορφες είναι οι πόλεις Tournai και Leuven, αλλά πάνω-κάτω μοιάζουν με τις προηγούμενες. Μπορείς ακόμα να πας ένα 2ήμερο στις Αρδέννες (π.χ. Dinant) και στα γύρω χωριά, καθώς και στο Λουξεμβούργο που είναι στην ίδια περιοχή. Η επιλογή Ολλανδία πάλι θα σε αποζημιώσει. 2 με 3 μέρες στο Άμστερνταμ θα ήταν ό,τι πρέπει!

Ελπίζω να φάνηκα χρήσιμος.

travelling523

Member
Σας Ευχαριστω Παρα πολυ. Με βοηθησατε πολυ.μηπως γνωρίζει κάποιος το κοστος των εισιτηρίων για Άμστερνταμ και ποση ωρα ειναι απο βρυξελλες;

paefstra

Member
Η ακριβότερη επιλογή σου είναι το τρένο Thalys με μεγάλο κόστος από 29 ευρώ ανά διαδρομή αν κλείσεις 3 μήνες πριν ως 79 αν κλείσεις αργότερα και κάνει 1,5 ώρα. Η φθηνότερη είναι το λεωφορείο (Megabus και Eurolines) με χαμηλότερη τιμή τα 15 ευρώ ανά διαδρομή και σε 3-3,5 ώρες. Υπάρχει και απλό τρένο σε ενδιάμεση τιμή και χρόνο.

angelo_kav

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΛΙΝ
Ταξίδι-Όνειρο
ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ
Hotel Scandic Grand Place
Είναι στο κέντρο τις πόλης των Βρυξελλών, 4 αστέρων και πολύ οικονομικό με καταπληκτικό πρωινό. Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Έμεινα εκεί 2 βραδιές το Πάσχα (βασικά οι Βρυξέλλες για 2 μέρες καλά είναι)

travelling523

Member
Σας ευχαριστω πολυ για την πολύτιμη βοηθεια σας. Εχετε να μου προτείνετε κάποιο καλο μέρος η ξενοδοχείο για να μείνω στο μπριζ , Αμβέρσα και Άμστερνταμ ;

Επόμενο Ταξίδι
ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
φιλανδια
στην μπρυζ εκλεισα στο boterhius στην αμβερσα στο holiday inn και στισ βρυξελλες στο adagio acces brusseles.θα παω τον αυγουστο.

travelling523

Member
λέτε να παω να μεινω πρώτα στη μπρυζ ή στο Άμστερνταμ ; Σε ενα ταξιδι 9 ημερών.για τις βρυξελλες

Για τις βρυξελλες μια μέρα θα αφιερωσω απ´οτι φαίνεται

Last edited by a moderator:

silversurfer

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Κρίμα είναι μολις 1 μερα στις Βρυξέλλες

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη