i love travels
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- καλοκαιρινές διακοπές!!!
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αμερική
Περιεχόμενα
Προορισμός:Βουδαπέστη
Πρωταγωνιστές:Εγώ &ο Παναγιώτης
Εντύπωση ταξιδιού: Ήταν απίστευτα, και ναι θα ξαναπήγενα!
Πρωταγωνιστές:Εγώ &ο Παναγιώτης
Εντύπωση ταξιδιού: Ήταν απίστευτα, και ναι θα ξαναπήγενα!
Ο χειμώνας είχε μπει για τα καλά, η απογοήτευση ήταν μεγάλη γιατί τα οικονομικά δεν ήταν τόσο καλά ώστε να πάμε κάποιο ταξιδάκι τα Χριστούγεννα και λόγο της δουλειάς δεν μπορούσαμε να λείψουμε άλλη περίοδο. Η απόφαση λοιπόν πάρθηκε λίγο μετά τα Χριστούγεννα. Η Βουδαπέστη μας περίμενε το Πάσχα! Ονόμασα τον εαυτό μου ταξιδιωτικό πράκτορα και μετά από ώρες αναζήτησης στο διαδίκτυο διαβάσματος σε ταξιδιωτικούς οδηγούς το πρόγραμμα βγήκε, το καλό είναι ότι πετυχε και η αίσθηση που μας άφησε η πόλη ήταν μαγική.Την ζήσαμε σαν τουρίστες αλλά και κάνοντας πράγματα που κάνουν και οι Ούγγροι στην καθημερινή τους ζωή.Κλείσαμε τα εισιτήρια με την Malev και ξενοδοχείο κοντά σε μετρό όπως επιλέγουμε πάντα. Η ώρα για να ταξιδέψουμε έφτασε, είχαν περάσει κιόλας 2,5 μήνες περίπου από την πρώτη μας κράτηση για Βουδαπέστη! Η πίεση που ένιωθα ήταν μεγάλη μιας και 1 βδομάδα πριν από το ταξίδι δεν προλάβαινα να πάρω ανάσα λόγω δουλειάς και έπρεπε να προμηθευτώ ότι μου έλειπε τουλάχιστον 1 βδομάδα πριν την αναχώρηση μας. Συνάλλαγμα δεν βρίσκαμε σε καμία τράπεζα ενώ δεν είχε ούτε η τράπεζα της Ελλάδας. Διαβάσαμε σε forum ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε από εδώ γιατί εκεί έχει καλύτερες ισοτιμίες . Νιώθοντας μεγάλη ανασφάλεια αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε έχοντας πάνω μας μόνο ευρώ. [ Φτάνοντας στην Βουδαπέστη και μέσα στο αεροδρόμιο υπήρχε exchange.Το κακό του βέβαια ήταν ότι η ισοτιμία ήταν χάλια και γι’ αυτό ανταλλάξαμε λίγα χρήματα για τα πρώτα έξοδα. Φτάνοντας στην Βουδαπέστη ανακαλύψαμε ότι είχαν δίκαιο όλοι και ότι κάθε τετράγωνο είχε και το exchange του. Η διαφορά των ισοτιμιών στα πιο πολλά από αυτά ήταν ελάχιστες, συνάντησα βέβαια και κάποια που σε «κλέβανε» , αλλά λίγα. Την καλύτερη ισοτιμία την συναντήσαμε σε 1 μικρούλι απέναντι από το πασίγνωστο καφέ NewYork.]
Attachments
-
127,8 KB Προβολές: 216
Last edited by a moderator: