ginita
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Eκουαδόρ-Βραζιλία ίσως...
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γύρος Ν. Αμερικής
Η Βραζιλία είναι μια αχανής χώρα με διαφορετικό χρώμα, κουλτούρα και έθιμα σε κάθε περιοχή. Η βορειοανατολική έχει τις πιο συγκλονιστικές παραλίες με ατελείωτους σχηματισμούς από άμμο, με αμμόλοφους και λιμνούλες ενδιάμεσα που ξεκινούν από ζούγκλα και καταλήγουν στον ωκεανό. Κάτι σαν μια έρημο που καταλήγει όμως σε θάλασσα. Κάποια μέρη είναι τουριστικά, εύκολα προσβάσιμα και έχουν όλες τις ανέσεις. Το μεγαλύτερο κομμάτι όμως δεν έχει τουριστική υποδομή. Μην περιμένεις ξενοδοχεία πολυτελείας όπως στην Ασία, σπάνιο φαινόμενο στην Ν. Αμερική γενικά. Επίσης στο μεγαλύτερο μέρος της ΒΑ Βραζιλίας μιλούν μόνο βραζιλιάνικα!!! Έχουν όμως διάθεση να σε βοηθήσουν κ να σε γνωρίσουν. Πήγα το 2006, το οργάνωσα μόνη, βρήκα τα μέρη διαβάζοντας το lonely planet, έκλεισα τα αεροπορικά και ξενοδοχείο για τις 2 πρώτες μέρες στο Ρίο, τίποτα άλλο. Α!! πήρα και μια φίλη μαζί που όμως δεν μιλούσε τίποτα κ δεν είχε διάθεση να βοηθήσει σε τίποτα, μου έκανε και κριτική για την οργάνωση - λες και ήμουν ταξιδιωτικός πράκτορας! Μου ήταν πιο πολύ βάρος, γι αυτό τώρα σκέφτομαι αν είναι καλύτερα μόνη, ή να πάρω κάποιον άσχετο πάλι μαζί, ίσα για να έχω παρέα.
Τέλος πάντων δεν αξίζει να πας με ταξιδιωτικό γραφείο γιατί θα δώσεις κοντά στα 4000 Ευρώ το άτομο για υπηρεσίες που δε θα σου κοστίσουν εκεί ούτε 800 Ευρώ, είναι απόλυτα ασφαλές ταξίδι. Τα αεροπορικά πρέπει να κανονίσεις νωρίς για να τα βρεις φθηνά. Θα χαρώ να σου δώσω ότι πληροφορίες θέλεις.
Υ.Γ.: Σε όποιο γνωστό γραφείο πήγα για να μου βγάλουν εισιτήρια για Βραζιλία, μου έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να βρουν, ότι ήταν γεμάτες οι πτήσεις και ότι δεν θα μπορούσα να βρω και πουθενά αλλού. Με παρότρυναν να μπω σε κάποιο απο τα γκρουπ τους, να πάω κάπου αλλού. Εγώ όμως βρήκα την ίδια μέρα και με διαφορετικούς συνδυασμούς πτήσεων. Συμπέρασμα: φρόντισε ή από το internet ή απο κάποιο μικρό γραφείο που να τους εμπιστεύεσαι.
Τέλος πάντων δεν αξίζει να πας με ταξιδιωτικό γραφείο γιατί θα δώσεις κοντά στα 4000 Ευρώ το άτομο για υπηρεσίες που δε θα σου κοστίσουν εκεί ούτε 800 Ευρώ, είναι απόλυτα ασφαλές ταξίδι. Τα αεροπορικά πρέπει να κανονίσεις νωρίς για να τα βρεις φθηνά. Θα χαρώ να σου δώσω ότι πληροφορίες θέλεις.
Υ.Γ.: Σε όποιο γνωστό γραφείο πήγα για να μου βγάλουν εισιτήρια για Βραζιλία, μου έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να βρουν, ότι ήταν γεμάτες οι πτήσεις και ότι δεν θα μπορούσα να βρω και πουθενά αλλού. Με παρότρυναν να μπω σε κάποιο απο τα γκρουπ τους, να πάω κάπου αλλού. Εγώ όμως βρήκα την ίδια μέρα και με διαφορετικούς συνδυασμούς πτήσεων. Συμπέρασμα: φρόντισε ή από το internet ή απο κάποιο μικρό γραφείο που να τους εμπιστεύεσαι.