• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Βοηθεια για Ιταλια...

nikosfp

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βερολίνο-Δρέσδη
Ταξίδι-Όνειρο
Oρλάντο Φλόριδα-ΗΠΑ
Κυριες/οι καλημερα.Τις 12/07 λεω να επισκευτω εγω,η συζυγος και ο γιος την Ρωμη.Λογω ΓΑΠ ειναι περιορισμενα τα οικονομικα και θελω να ψαχτω.Θα σας παρακαλουσα λοιπον οσοι γνωριζετε να με βοηθησετε ωστε να οργανωθω οσο γινετε περισσοτερο στα οικονομικα!Ποσο στοιχιζει η εισοδος στο Βατικανο,Αγ.Πετρο,Κολοσιαιο,Κατακομβες(αν χρειαζεται εισιτηριο)και στο tivoli?Τι αλλο χραειαζεται να επισκευτω απαραιτητος(επι πληρωμη) και ποσο στοιχιζει?Ευχαριστω εκ των προτερων.

argiro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδια με το νου...
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ, ΗΠΑ, Αίγυπτο
Καλημέρα!
Η είσοδος στον τρούλο του Αγίου Πέτρου είναι 5 ευρώ ( αν ανέβεις με τα πόδια 521 σκαλιά, εμένα μου βγήκε η ψυχή...αξίζει βέβαια! ) και 7 ευρώ με το ανσασέρ..:lol:
Η είσοδος στο Κολοσσαίο είναι 7,5 ευρώ για ηλικίες κάτω των 25 και 12 ευρώ για ηλικίες άνω των 25 ( χωρίς ξεναγό )....
Εγώ πήγα τέλη Γενάρη και οι κατακόμβες ήταν κλειστές..τώρα τις έχουν ανοίξει και ίσως οι τιμές να έχουν αλλάξει! Ή μπορεί να είναι ίδιες και να πληρώνεις παραπάνω μόνο εαν θές να κατέβεις στις κατακόμβες...
Tivoli δεν πήγα αλλά δες εδώ πληροφορίες...λέει πώς να πας και πόσο κοστίζει το εισιτήριο ( 6,5 ευρώ )
Tivoli – Villa D’Este Ron in Rome!

Οι τιμές στα εστιατόρια ήταν πολύ καλές...εμείς τρώγαμε 2 άτομα και πληρώναμε περίπου 25 ευρώ (αυτό βέβαια είναι καθαρά υποκειμενικό)....αλλά λογικές τιμές γενικά! Ο καφές πολύ φτηνός...( γιατί είναι ένα θέμα που απασχολεί εμάς τους Έλληνες :lol: )
ααααα και μη πάιρνεις σουβενίρ από τους πλανόδιους....το κολοσσαίο μου το πουλούσε ένας πλανόδιος μπροστά από το Πάνθεον 35 ευρώ ( και μάλιστα μιλούσε και λίγο ελληνικά, τα έχουν μάθει από τους Έλληνες τουρίστες :D ).....ενώ σε souvenir shop το βρήκα 8 ευρώ :shock:

Άντε καλό ταξίδι!!!!!

danev

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρια-Τσεχια-Σλοβακια.
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ
Η Ιταλία και η Ρώμη ειδικότερα είναι αγαπημένος προορισμός των περισσοτέρων εδώ μέσα και κατά συνέπεια έχουν γραφτεί πάαααααρα πολλά.
Αφιέρωσε λίγο χρόνο διαβάζοντας τα σχετικά άρθρα, ψάξε και για κάτι περισσότερο και πιο ψαγμένο μόνος σου στο Ιντερνετ, περιπλανήσου και λίγο στο Google earth, όπως έκανα και εγώ και σίγουρα θα ετοιμάσεις ένα ταξίδι όπως ακριβώς το θες.
Α! και ειδικά για την Ρώμη, κάνε και λίγο προπόνηση στο βάδην. Θα σου χρειαστεί :haha:
Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά και να περάσεις υπέροχα.

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Καλημέρα κι από μένα. Οι κατακόμβες (του Σαν Καλίστο τουλάχιστον) έχουν είσοδο 8 ευρώ, ξέρω ότι πρέπει να μπεις με ξεναγό γιατί ειναι σαν λαβύριθνος κάτω, θα βρείτε γκρουπάκια εκεί που ξεκινούν συγκεκριμένες ώρες, σας ενημερώνουν στα ταμεία.

Αν θέλεις να γλιτώσεις λεφτά μπορώ να σου πω τα εξής: μπες στον Άγιο Πέτρο (η είσοδος είναι δωρεάν) αλλά μην ανέβεις στον τρούλο του (τότε πληρώνεις). Μπορείς να δεις πολύ ωραία θέα από το Gianicolo, όπου πας με λεωφορείο, ή από την κορυφή του Vittoriano στην Piazza Venezia. Επίσης δεν θεωρώ εγώ απαραίτητη (και ας με συγχωρήσει όποιος έχει αντίθετη άποψη) την είσοδο στο Κολοσσαίο. Αξίζουν πολύ περισσότερο για επίσκεψη τα foro Romano και foro Traiano (που είναι και δωρεάν).

Όσο για το Βατικανό, 15 ευρώ έχει η είσοδος, πιστεύω ότι είναι καλύτερα να κλείσεις εισιτήριο από το ίντερνετ για να μην περιμένεις στην ουρά. Από εδώ: Ticket Office online of the Vatican Museums

Τώρα υπάρχουν ενδεχομένως κι άλλα που αξίζει να επισκεφτείς επί πληρωμή, αλλά στη Ρώμη μπορείς να δεις μια πόλη-μουσείο χωρίς πληρωμή. Εγώ επειδή έζησα εκεί ως φοιτήτρια μπορώ να σου δώσω συμβουλές για φτηνό φαγητό και ποτό, σε π.μ. όμως γιατί εδώ θα μας κράξουν :)

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Αλλες ιδεες για Ρωμη:Santa Maria Maggiore Ειναι μια φοβερη εκκλησια κοντα στο Τερμινι τον σιδηροδρομικο σταθμο
Γενικα οπου δειτε εκκλησια βουρ...ειναι μνημεια τεχνης
Επισης ολες οι Ρωμαικες πλατειες ειναι χαρμα οφθαλμων με αγαλματα -συντριβανια -υπαιθριους καλλιτεχνες -ζωγραφους κλπ
Piazza Di San Popolo,Piazza Navona
Piazza di Spagna
Fontana Di Trevi
Nα περπατησετε κατα μηκος του Τιβερη με τις ωραιες γεφυρες και να πατε στο γραφικο Τραστεβερε για φαγητο και ποτο.

danev

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρια-Τσεχια-Σλοβακια.
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ
Αλλες ιδεες για Ρωμη:Santa Maria Maggiore Ειναι μια φοβερη εκκλησια κοντα στο Τερμινι τον σιδηροδρομικο σταθμο
Γενικα οπου δειτε εκκλησια βουρ...ειναι μνημεια τεχνης
........
Nα περπατησετε κατα μηκος του Τιβερη με τις ωραιες γεφυρες .....

+1 και από μένα. :bleh:

nikosfp

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βερολίνο-Δρέσδη
Ταξίδι-Όνειρο
Oρλάντο Φλόριδα-ΗΠΑ
Σας ευχαριστω πολυ για τις συντομες απαντησεις και ευχες σας.Ναστε ολες/οι παντα καλα!!!

astrah

Member
Επόμενο Ταξίδι
ταξίδι να'νε κ οπου να'νε
Ταξίδι-Όνειρο
το γυρο του κοσμου!
Εγω εβγαλα εισητηριο απο το φορο ρομανο που περιλαμβανε και το κολοσσαιο οπως τα αναφερει η αργυρο(σε αυτες της τιμες και για τα 2 τον νοεμβρη)
Η είσοδος στο Κολοσσαίο είναι 7,5 ευρώ για ηλικίες κάτω των 25 και 12 ευρώ για ηλικίες άνω των 25 ( χωρίς ξεναγό )....
πηγα νωρις στο φορο ρομανο και αφου το ειδα ολο μετα στο κολοσαιο δεν χρειάστηκε να περιμενω στην ουρα, τους προσπερνας γιατι εχεις ηδη εισητηριο.
Θα συμφωνησω οτι η εξωτερικη πλευρα απο το κολοσσαιο ειναι η καλυτερη αλλα τι; πηγες μεχρι εκει και δεν θα μπεις μεσα;;;;
Και στον τρουλο του αγιου πετρου να ανεβεις ειναι φοβερη η θεα. εγω ανεβηκα με το ανσανσερ γιατι και παλι εχει αρκετα σκαλια. τοσες μερες περπατημα οτι μπορουσα να κοψω το εκοψα. μαλιστα πετυχα και ενα ζευγαρι ελληνων μπροστα μου που ειχαν παραδωσει πνευμα μεσα στον τρουλο αλλα στο τελος τα καταφεραν και εφτασαν κορυφη. Για τα μουσεια του βατικανου να κλεισεις εισητηριο εαν μπορεις γιατι εγω ημουν στην ουρα απο την πλατεια του αγιου πετρου μεχρι την εισοδο καπου 1 ωρα και 40 λεπτα και παλι γρηγορα μπηκα. ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ

miranta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
Συμφωνώ με το Κολοσσαίο Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο μέσα μπορείς να το απολαύσεις απέξω μια χαρά και κατόπιν να περπατήσεις μέσα στην αρχαία Ρωμαικη αγορά που είναι και τσάμπα
Εμένα με είχε εντυπωσιάσει η galleria borghese Official Site Borghese Gallery Galleria Borghese - The collections
Ειναι λίγο ακριβό το εισητήριο αλλά αξίζει απαιτεί κράτηση απο πριν
Βρίσκεται και σε ένα ωραίο πάρκο που και εκει αξίζει να αφιερώσεις χρόνο να το περπατήσεις και μπορεις να πάρεις και το τραινάκι (αν ο γιος είναι μικρός θα το καταχαρεί )που σε αφήνει στη βίλα μπροστά

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Επίσης δεν θεωρώ εγώ απαραίτητη (και ας με συγχωρήσει όποιος έχει αντίθετη άποψη) την είσοδο στο Κολοσσαίο. Αξίζουν πολύ περισσότερο για επίσκεψη τα foro Romano και foro Traiano (που είναι και δωρεάν).
Έκανα λάθος, δε γνώριζα ότι απο το 2008 κι έπειτα έπαψε να είναι δωρεάν η είσοδος στο Foro Romano...

argiro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδια με το νου...
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ, ΗΠΑ, Αίγυπτο
αχ ναι το είχα ξεχάσει....εμείς όταν βγήκαμε από το Κολοσσαίο είχε κλείσει οπότε δεν μπήκαμε :roll::roll:

Εγω εβγαλα εισητηριο απο το φορο ρομανο που περιλαμβανε και το κολοσσαιο οπως τα αναφερει η αργυρο(σε αυτες της τιμες και για τα 2 τον νοεμβρη)

miranta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
Έκανα λάθος, δε γνώριζα ότι απο το 2008 κι έπειτα έπαψε να είναι δωρεάν η είσοδος στο Foro Romano...
ΩΧ και γω δεν το ξερα παροτι πήγα πέρσι αλλά ήταν πολιτιστική εβδομάδα και έμπαινα παντου τσάμπα!!:lol:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.371
Νεότερο μέλος
ippolytostrk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom