• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ελβετία Βοήθεια και πληροφορίες για τη Γενεύη

pinelopi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού..αρκεί να φεύγω
Ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσω το ταξιδάκι που κέρδισα στη Γενεύη και χρειάζομαι βοήθεια και πληροφορίες. Για διαμονή δεν χρειάζομαι κάτι καθώς είναι όλα κανονισμένα στο πακέτο που κέρδισα και θα μείνουμε στη Γενεύη 4 ημέρες . Ακούω προτάσεις και τιπς. Σίγουρα θα πάμε μία ημερήσια στο Αnnecy στη γαλλία που είναι κοντά . Δεν ξέρω αν συμφέρει να νοικιάσουμε αυτοκίνητο ή εξυπηρετεί η συγκοινωνία ( το θέμα μου είναι ότι καθώς είναι προκαθορισμένο το ξενοδοχείο δεν ξέρω ακόμη αν διαθέτει πάρκινγκ για αυτοκίνητο . Θα το κοιτάξω ) . Μήπως έχει πάει κανείς ? Ποιες άλλες διαδρομές προτείνετε γύρω από τη Γενεύη? Υπάρχει κάποιο τρένο αλπικό από το Montreux και ανεβαίνει στα βουνά . Μήπως ξέρει κάποιος κάτι περισσότερο ?
Περιμένω με ανυπομονησία.......

ikarialover

Member
Μία πολύ όμορφη εκδρομή που σου προτείνω είναι να πας με τρένο μέχρι την κοντινή Nyon, μια μικρή πόλη στις όχθες της λίμνης της Γενεύης, να θαυμάσεις τα κτήρια και το κάστρο της και από εκεί να πάρεις καραβάκι για να περάσεις απέναντι στη Γαλλία, σε ένα από τα πιο όμορφα μεσαιωνικά χωριά που έχω δει ποτέ, to Yvoire. Για μένα αξίζει οπωσδήποτε..
Visit Medieval Yvoire on Lac L

Από τη Γενεύη είχα πάρει τρένο και είχα επισκεφτεί τη Λουκέρνη και τη Ζυρίχη. Αυτό είναι μία ιδέα, ώστε να πάρεις μία γεύση και από ανατολική Ελβετία..
Πολύ εύκολα, επίσης, από Γενεύη επισκέπτεσαι τη Λωζάννη (γύρω στη 1 ώρα αν θυμάμαι καλά), αν και για μένα η Λωζάννη δεν έλεγε και πολλά.

Οπωσδήποτε τέλος να πας στο Carouges, ένα χωριό στα προάστεια της Γενεύης, όπου έχει μικρά πανέμορφα σπίτια και παραδοσιακά εστιατόρια!

ikarialover

Member
Α! Και το Gstaad είναι σχετικά κοντά (χορταίνεις αλπικό τοπίο), αλλά είχα πάει με αμάξι και δεν ξέρω εναλλακτικούς τρόπους για να πας..

echo2011

Member
Η Γενεύη είναι πολύ όμορφη πόλη..Ημουν ημερήσια εκδρομή τον Ιούνιο και πραγματικά ήταν υπέροχα. Βοήθησε και ο ηλιόλουστος καιρός αλλά πιστεύω θα'ναι όμορφα κάθε εποχή..Μου έκαναν εντύπωση τα πάρκα, τα πολλά λουλούδια, και η ησυχία αυτής της πόλης. Τα περισσότερα αξιοθέατα μπορείς να τα δεις περπατώντας, αξίζει ο περίπατος και στη παλιά πόλη αλλά και κατα μήκος της λίμνης Leman που είναι υπεροχη..
Εννοείται πως θα δεις τα βασικά, Jardin Anglais με το φημισμένο ρολόι από λουλούδια, το σιντριβάνι Jet d’ eau, τον Kαθεδρικό ναό του Aγίου Πέτρου, τη πλατεία Bourg du Four, τη πλατεία Neuve, το πάρκο Parc des Bastions (με τα αγάλματα των τεσσάρων ηγετών του προντεσταντισμού), την Maison Tavel την παλιότερη κατοικία της Γενεύης που έχει μετατραπεί σε μουσείο, το Brunswick monument. Με το μετρό μπορείς να πας στην περιοχή Nations όπου βρίσκεται ο Oργανισμός Hνωμένων Eθνών (εκεί έχει και αυτή τη γιγάντια καρέκλα με τα τρία πόδια που δε θυμάμαι τι συμβολίζει), και στο μουσείο του Ερυθρού Σταυρού.
Επίσης μου άρεσαν το μουσείο φυσικής ιστορίας (έχει και μια χελωνίτσα με δύο κεφάλια συμπαθέστατη :)), η ορθόδοξη εκκλησία των Ρώσων, τα διαμερίσματα στρουμφ (επηρεασμένα από την αρχιτεκτονική του Gaudi) και η promenade de la Treille με το μεγαλύτερο παγκάκι στον κόσμο.Μια βόλτα στο Carouges που σου προτείνουν και παραπάνω είναι πολύ καλή ιδέα..
Για φαγητό δεν έχω να σου προτείνω, θυμαμαι πως φαγαμε "στο πόδι". Πάντως όπως ήδη θα γνωρίζεις είναι πανάκριβα. Το νερό στο αεροδρόμιο νομίζω είχε 6 ευρώ το μπουκαλάκι. Ακόμα και τα mac donalds στην πόλη ήταν ακριβά (γύρω στα 15 ευρώ ενα απλό μενού με burger)..Η συγκοινωνία πολύ καλή και νομίζω αν μένεις σε ξενοδοχείο δικαιούσαι δωρεαν μεταφορές, ψαξ'το λίγο..Ακόμα και στο αεροδρόμιο δινουν δωρεάν εισητήριο για τη μεταφορά στην πόλη όσων φτάνουν με αεροπλάνο..
Αυτά από μένα, να περάσεις τέλεια!!!

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Για διαμονή δεν χρειάζομαι κάτι καθώς είναι όλα κανονισμένα στο πακέτο που κέρδισα και θα μείνουμε στη Γενεύη 4 ημέρες . ...
Αφου τακτοποιησες το βασικοτερο προβλημα της διαμονης στην ετσι και αλλιως πανακριβη αυτη πολη, τι να πω. Μηπως να μου ελεγες 6 νουμερα για το Λοττο?

Elpida_11

New Member
Καλησπέρα στο ΦΟΡΟΥΜ!
Μια ερωτηση που κυριως απευθυνόταν στην City Girl,η οποια είχε δημοσιευσει ενα παρομοιο θεμα, αλλά όποιος εχει όρεξη ας απαντησει.:
συμφωνα τη δημοσιευση σου City Girl πήγατε τελικά Ελβετία, στη Γενευη? κι αν ναι, πες αν όλα όσα σου απάντησαν τα υπόλοιπα παιδια επαληθεύθηκαν γιατι πιθανόν να βρεθώ και εγω στη θέση σου! Πρότειναν και στον άντρα μου μια θέση στη Γενεύη και το ψαχνουμε πολυ! Απλα πέτυχα τη δημοσιευση στη Google που είχες ανοιξει και έχω μεγάλη απορία να δω τι κάνατε κι εσείς κι αν αξιζει να κανουμε και εμεις το "άλμα"! Η δική μας προσφορά αγγίζει τα 6650chf μηνιαιως καθαρα! (8500chf μικτα).

Καλες γιορτες σε ολους !

Ελπιδα 11

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Πόσοι θα ζείτε με τα 6650chf;
Η θέση είναι Γενεύη ή σε κάνα χωριό στα πέριξ;

piccolo_mondo

Member
Σημαντικο αυτο..
Επισης σας προσφερουν διαμονη..? Γιατι αν οχι, υπολογισε τουλαχιστον 2000chf για αξιοπρεπες καταλυμα εντος πολης..

osfialgia

Member
αν ήταν να μετράει μόνο το χρήμα σε αυτή τη ζωή, όλος ο πλανήτης θα ζούσε τώρα στην Ελβετία...
αν μπορουσε να βρει δουλεια ομως,... και δεν πληρωνουν και ολες οι θεσεις τοσο.
υπαρχουν δουλειες με λιγοτερα λεφτα, και η ελβετεια ειναι ακριβη χωρα.
Εκτως απο αυτο θεωρω ελβετεια απο τις ιδανικοτερες χωρες για να ζεις.

Elpida_11

New Member
Με τον αρχικο αυτο μισθο θα ζουμε εγω και ο συζυγος μου αλλα φυσικα μολις εγκλιματιστουμε, θα ψαξω και εγω για εργασια. Ειμαι τραπεζικος οποτε θαρρω θα βρω κατι σχετικο στην Γενευη οπου ο τραπεζικος κλαδος ανθει. Η Θεση ειναι στην Γενευη αλλα μιας και τα ενοικια μεσα στην πολη περα απο πανακριβα, ειναι και εξαιρετικα σπανια και ευκολα πληρωνει κανεις 2500CHF για ενα μικρο στουντιο, θα μεινουμε λογικα στα περιχωρα γυρω απο την λιμνη, οπως το Versoix και η Nyon.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.641
Μέλη
39.380
Νεότερο μέλος
Stagkia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα