• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γενικά Βοήθεια για Εκδρομή εκπληξη στη σύζηγο τα Χριστούγεννα

fotis1972

Member
Μετά την παρουσίαση μου γράφω το πρώτο μου θέμα και ζητώ την πολύτιμη βοήθεια σας
Μαζί με ένα φίλο θέλουμε να κάνουμε έκλπηξη στις συζήγους μας για χριστούγεννα 5 μερούλες, μες τα χριστούγεννα ή ενδιάμεση περίοδο με την πρωτοχρονιά η ακόμα και πρωτοχρονιά
Απο τα λίγα που διάβασα εδώ μέσα προσανατολίζομαι για Βιέννη (της αρέσει τρομερά η Βενετία αλλά δεν ξέρω αυτή την περίοδο αν θα ήταν καλά να πάμε)

Σκεφτόμαστε με γκρουπ λόγω ξεναγήσεων (να καταλάβουμε τι βλέπουμε) αλλά και λόγω γλώσσας μιλάμε αγγλικά και γαλλικά η σύζηγος

Οπότε θα ήθελα να μου προτείνετε βασικά αν συμφωνείται για Βιέννη και ποιο τουριστικό γραφείο θα μου προτείνατε και τι πρόγραμμα
Κάθε πρόταση δεκτή
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Καταρχήν καλώς ήρθες (ο ένας νέος χαιρετά τον άλλο :roll:)

Κατά τη γνώμη μου, αν επιλέξεις έναν τέτοιο προορισμό, όπως την Βιέννη, θα μπορούσες να το κάνεις και αυτόνομα χωρίς πρακτορείο δηλαδή, μιας και είναι σχετικά "εύκολο" να το οργανώσεις από μόνος σου. Αν πάλι θέλεις τη σιγουριά του ξεναγού, λόγω πόλεων, μνημείων ή και ξενοδοχείου, η Ελβετία που την είχα επισκεφθεί, είναι απίθανο μέρος για Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά και ίσως θα κοστίσει ένα τέτοιο πιθανό πακέτο πιο οικονομικά απ' όσο η δική σας αναζήτηση(πόλη, ξενοδοχείο, ξεναγήσεις, επισκέψεις σε άλλη πόλη, μεταφορές).
Για τη Βενετία, άποψη θα σχηματίσω τον Νοέμβρη, αλλά τόσο όμορφη που είναι, όποια εποχή κι αν την επισκεφθείς θα τη λατρέψεις..
Όλα εξαρτώνται βέβαια κι από το ποσό που θέλετε να διαθέσετε...Λόγω εποχής θα είναι αεροπορικά-διαμονή στα ύψη..

kostasagk

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΙΣΛΑΝΔΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΣΙΒΗΡΙΑ
προσωπικη επιλογη θα ελεγα και λογω των εορτων ROVANIEMI και εκτος των αλλων που θα δεις υπαρχη και ενα κτημα με χασκι σκεψου βολτα με ελκυθρο στο χιονι ΤΡΟΜΕΡΟ!!!!!! κοιτα και αυτο Greektube - Κεντρική Σελίδα
Greektube - Προορισμοί

fairy

New Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ Ή ΜΑΛΔΙΒΕΣ
Fotis εγώ θα συμφωνήσω για Βιέννη. Βέβαια δεν έχω ταξιδέψει και πολύ, αλλά την περίοδο των Χριστουγέννων έχω πάει Βιέννη και Γενεύη. Στη Βιέννη περάσαμε πάρα πολύ όμορφα. Ζεις πολύ το χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Τα πάντα είναι στολισμένα (στολισμένα όμως όχι χαζομάρες). Οι τιμές θα έλεγα ότι είναι λογικές και στη διαμονή και στο φαγητό. Από μουσεία, αν σου αρέσουν, άλλο τίποτα. Οι συγκοινωνίες είναι πολύ καλές, στην ώρα τους και εξυπηρετούν όλη την πόλη. Δεν μπορώ να σου προτείνω πρακτορείο γιατί εμείς είχαμε πάει μόνοι μας. Νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητο το γκρουπ αφού μιλάς αγγλικά. Εμείς μια χαρά τα καταφέραμε μόνοι. Μείναμε στο **********Hotel. Πολύ ωραίο ξενοδοχείο και σχετικά κοντά στο κέντρο. Νομίζω ότι θα της αρέσει πολύ της γυναίκας σου. Να της πάρεις και Swarowski δωρο. Εκεί κάθε τετράγωνο έχει κι από ένα κατάστημα.
Να είσαι προετοιμασμένος ότι τέτοια περίοδο θα νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην Ελλάδα με τόσους Έλληνες μαζεμένους στη Βιέννη.

fotis1972

Member
Ευχαριστω για τις άμεσες απαντήσεις σας
Διάβασα για το κρύο που επικρατεί Βιέννη και κόλλησα λιγο να σας πω την αλήθεια, για τη συζηγο δηλαδή μηπως δεν το ευχαριστηθούμε

Τωρα το σημαντικότερο είναι ότι απο λεφτα μπορώ να δώσω
για το ταξίδι (εισητήρια-διαμονη-μεταφορες) και για τους 2 μας γύρω στα 1000-1200 και εξτρα απο κει και περα φαγητά ή οτιδήποτε άλλο

fairy

New Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ Ή ΜΑΛΔΙΒΕΣ
Ευχαριστω για τις άμεσες απαντήσεις σας
Διάβασα για το κρύο που επικρατεί Βιέννη και κόλλησα λιγο να σας πω την αλήθεια, για τη συζηγο δηλαδή μηπως δεν το ευχαριστηθούμε

Η αλήθεια είναι ότι έχει πολύ κρύο. Αλλά ρε Fotis... Χριστούγεννα είναι. Δεν πειράζει το κρύο σε φέρνει και πιο κοντά...

fotis1972

Member
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οτι απο συναδέλφους που έχω (και που ταξιδεύουν πολυ) όταν ταξιδεύουν μόνοι τους πληρώνουν πολύ λιγότερα από ότι αν πάνε με πρακτορείο
Εγω που λίγο το έψαξα μου βγαίνουν παραπάνω , δεν ξέρω πως το καταφέρνω δηλαδη αν είναι μόνος μου με εισητήρια να μου κοστίσει 1100 ευρώ για 5 μέρες και με γκρουπ 1100 πάλι φαντάζομαι ότι είναι καλύτερο να πάω με γκρουπ
Για αυτό προσανατολίζομαι στο γκρουπ

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Ίσως λόγω των ημερών- Χριστούγεννα-να βαράνε περισσότερο τις τιμές όταν πας μεμονωμένα κι όχι μέσω πρακτορείου. Είναι δέλεαρ τα πακέτα που σου προσφέρουν μεν ειδικά για έναν προορισμό όπως η Βιέννη, που είναι άκρως τουριστικός και "ελληνικός" τους χειμωνιάτικους μήνες.
Αν επιμείνετε πάντως για Αυστρία, ίσως να προτιμήσετε Σάλτσμπουργκ. Έχω ακούσει τα καλυτερότερα από φίλους που πήγαν πέρυσι...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Η Ελβετία που την είχα επισκεφθεί, είναι απίθανο μέρος για Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά
Η Ελβετία είναι απίθανο μέρος για καλοκαίρι. Μην κάνεις κανα λάθος και πας άλλη εποχή.....

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αν θες κάτι πραγματικά έκπληξη και όπου δεν θα πάει η μισή Ελλάδα, (έχω ζήσει στη Βιέννη και τα Χριστούγεννα είναι απαίσια, γεμίζει ελληναριό που φωνάζει σε όλες τις πλατείες, "σηκώνει" τα εμπορικά κέντρα και διαλύει την πόλη γενικώς, "Βαιλάκηηηη, πού είναι η γιαγιά; Πες της βρήκα σοκολατάκια με τη Σίσσυ για τη θεία!"), μπορείτε να πάτε στην κατ' εμέ ομορφότερη πόλη του κόσμου, to Santiago de Compostela της Ισπανίας, στην επαρχία της Γαλικίας. Τα εισιτήρια (π.χ για 22-27) βγαίνουν μόλις κάτω από 500 ευρώ, η πόλη είναι απίστευτα όμορφη τα Χριστούγεννα, μπορείτε να πάτε και καμιά μέρα ή δύο σε κάποιο αρχαίο αγροτόσπιτο της καταπράσινης επαρχίας και η κατάνυξη είναι δεδομένη σε μια πόλη όπου καταφθάνουν κατά χιλιάδες οι περιπατητές προσκυνητές από όλο τον κόσμο. Α, το φαγητό είναι το δεύτερο καλύτερο σε όλη την Ισπανία (μετά τη χώρα των Βάσκων, βεβαίως-βεβαίως) με πάμφθηνα και νοστιμότατα ψαρικά από τον Ατλαντικό, οι χριστουγεννιάτικες αγορές πολύ γραφικές, τα σοκάκια της πόλης ό,τι πιο όμορφο έγινε το Μεσαίωνα κι από ιστορία άλλο τίποτε.

Μην περιμένεις να βρεις οργανωμένη εκδρομή για εκεί, τα ελληνικά πρακτορεία είναι πολύ απασχολημένα με το να διαλύουν την Πράγα και τη Βιέννη με τις ορδές των ψωνιζόντων.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom