• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Αυστρία Βιέννη οδικώς μέσω Βενετίας με καράβι;

stef-athens

New Member
Καλημέρα σε όλους
Γράφω το πρώτο μου post σε αυτό το πολύ χρήσιμο forum, επειδή θα κάνω το πρώτο μου ταξίδι με αυτοκίνητο στο εξωτερικό οπότε θα χρειαστώ όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο δρομολόγιο(Κόστος, διάρκεια, δρόμοι, έγγραφα κτλπ).

Ευχαριστώ

Boxeraki

Member
Επόμενο Ταξίδι
Χαβάη
Ταξίδι-Όνειρο
Αλασκα
Kαλησπέρα σου..
600km περίπου το ταξίδι σου να πας και αλλα τόσα να γυρίσεις..
από έγγραφα δεν θες τίποτα ιδιαίτερο..ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες (λογικά έχεις) ροζ διπλωματάκι (λογικά έχεις) και μια πράσινη κάρτα που την προμηθεύεσαι από την ασφαλιστική σου εταιρία χωρίς χρέωση τις περισσότερες φορες..
βενζίνη βάζεις Iταλία( 1.35 τιμή λίτρου) και ακόμα καλύτερα Aυστρία (1.25 τιμή λίτρου) μιας και είναι πιο φτηνά από Eλλάδα..
12 euro διόδια μέχρι Aυστρία..
μόλις φτάνεις στα σύνορα Aυστρίας η και μόλις τα περάσεις σταματα σε ένα βενζινάδικο και ζητα μια vignet κοστίζει αν θυμάμαι καλά περίπου 8-10 euro για περίπου 10 μέρες..και είναι απαραίτητη..αντί για διόδια πληρώνεις την κάρτα και είσαι κύριος..
οι δρόμοι είναι με 2 λωρίδες κυκλοφορίας +1 βοηθητική και διαχωριστικό παντού!
τώρα τι συνθήκες θα επικρατούν όταν θα πας δεν μπορώ να το ξέρω..οι δρόμοι δεν κλείνουν εύκολα πάντως εκτος αν είσαι τόσο άτυχος και περνάς την ώρα που γίνετε κάνας χαμός..οποτε όλα πιθανά είναι..
σε βαθμό δυσκολίας θα σου πω ότι είναι πιο γρήγορο (χωρίς το καράβι εννοείτε) και πιο ασφαλές από το να πας θεσσαλονίκη..

κόστος χοντρικά..
24 euro διόδια + 8 euro η vignet..
1200 km χωρίς έξτρα μετακινήσεις με το δικό μου αυτοκίνητο θέλω 2.5 γεμίσματα..υπολόγισε ποσο γεμίζεις με τις τιμές που σου είπα και ποσα km θα κανεις περισσότερα και βγάλε το σύνολο..parking στην Bιέννη θα χρειαστείς? αν ναι να υπολογίζεις 15 euro τουλάχιστον την μέρα...εμπειρικά θα σου πω να υπολογίζεις 300(350) euro τα έξοδα του αυτοκινήτου πήγαινε έλα με parking για 4 μέρες + τα βασικά στον δρόμο για δυο άτομα..

καλά να περάσεις! αν έχεις καμια απορία και μπορώ να βοηθήσω πες μου..

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
μην ανησυχεις φιλε μου....ειναι αστεια υποθεση....εχει και κανα GPS για σιγουρια αν και δεν το πολυχρειαζεσαι...αλλα εχε κανα χαρτη...

εγω τους τελευταιους 10 μηνες εχω παει 3 φορες Γερμανια - Αυστρια και μαλιτσα απο Ανκονα...τελεια φαση

newintown

Member
Επόμενο Ταξίδι
Chile!!!
Ταξίδι-Όνειρο
απο που να αρχισω..
Εγω εμαθα απο Αυστριακο αστυνομικο οτι τον χειμωνα ειναι νομος να φορας χιονολαστιχα. Τωρα να παρω εξτρα λαστιχα για 10 μερες με χαλαει καπως...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
αυτό δεν σε καλύπτει. μπορεί να σου ζητηθεί εξακρίβωση στοιχείων. μόνο με το νέο είσαι πάντα οκ στην ΕΕ.
Εγω εμαθα απο Αυστριακο αστυνομικο οτι τον χειμωνα ειναι νομος να φορας χιονολαστιχα. Τωρα να παρω εξτρα λαστιχα για 10 μερες με χαλαει καπως...
εξαρτάται πού πας αν πραγματικά θα σου χρειαστούν. γενικά καλύτερα είναι. και έλεγχοι δεν γίνονται σχεδόν ποτέ, κινδυνεύεις μόνο αν κολλήσεις καπου και εμποδίζεις την κυκλοφορία. χωρίς να θεωρηθεί πληζ ότι εξωθώ στην παρανομία..

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
ναι αλλα αν (χτυπα ξυλο) εμπλακεις σε μικρο ατυχημα (πχ δεν φρεναρες καλα λογο νορμαλ λαστιχων και οχι χειμερινων) και σκασει η Αυστριακη τροχαια, θα σου φορεσει ενα ωραιο προστιμα της ταξης των 5.000 ευρω, πιθανως να σου παρει και το ΙΧ και τρεχα βγαλε ακρη μετα

η αντιμετωπιση οδηγου που εχει εμπλακει σε τροχαιο και δεν ειχε χιονολαστιχα (ή αλυσιδες στα λαστιχα) ειναι ιδια με αυτη αν εισια μεθυσμενος πανω απο το οριο

Panagiota^

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Το ταξίδι με το πλοίο είναι μάλλον κουραστικό αν δεν είσαι με καλή παρέα. Μείνετε κατάστρωμα 1-2 ώρες πριν την άφιξη Βενετία για να την δείτε περιμετρικά γύρω σας καθώς το πλοίο ετοιμάζεται να πιάσει λιμάνι. Η διαδρομή Βενετία-Βιέννη είναι απόλαυση.

stef-athens

New Member
αυτό δεν σε καλύπτει. μπορεί να σου ζητηθεί εξακρίβωση στοιχείων. μόνο με το νέο είσαι πάντα οκ στην ΕΕ.

εξαρτάται πού πας αν πραγματικά θα σου χρειαστούν. γενικά καλύτερα είναι. και έλεγχοι δεν γίνονται σχεδόν ποτέ, κινδυνεύεις μόνο αν κολλήσεις καπου και εμποδίζεις την κυκλοφορία. χωρίς να θεωρηθεί πληζ ότι εξωθώ στην παρανομία..
Εγώ έβγαλα το δίπλωμα μου το 2005 είναι παλίο η νέο;

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Εγώ έβγαλα το δίπλωμα μου το 2005 είναι παλίο η νέο;
Αυτό που έχεις είναι το παλιό. Το νέου τύπου δίπλωμα μοιάζει με πιστωτική.
Κάνεις αίτηση στο Υπουργείο ή στα ΚΕΠ, αλλά συνήθως θέλει αρκετές ημέρες για να βγει.

Λεπτομέρειες στο παρακάτω:
YME.gr

Boxeraki

Member
Επόμενο Ταξίδι
Χαβάη
Ταξίδι-Όνειρο
Αλασκα
Λοιπόν εγώ πλήρωσα 120 ευρώ αν θυμάμαι καλά και έκανε περίπου 2 εβδομάδες..
είναι επαγγελματικό και ήταν υποχρεωτική ανανέωση ίσως για αυτό κόστισε τόσο..
από εκεί και πέρα να ξέρεις ότι το ροζ δίπλωμα σε καλύπτει και είσαι νόμιμος..προσωπικά μέχρι και πριν λίγους μήνες που ήμουν με το παλιό σε μπλόκα σχεδόν σε όλη την Ευρώπη δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα..
τώρα σε περίπτωση που εμπλακείς σε κάποιο ατύχημα λογικό είναι μιας και δεν μπορεί να το διαβάσει κανένας το Ελληνικό να σε ταλαιπωρήσουν λίγο παραπάνω..αλλα αν είναι να σου συμβεί ατύχημα το λιγότερο που θα σε απασχολεί θεωρώ είναι ο τύπος διπλώματος που έχεις..
προσωπικά λοιπόν σου προτείνω αν έχεις το χρήμα και τον χρόνο βγάλτο να είσαι ήσυχος..αν όχι μην ακυρώσεις το ταξίδι σου για αυτόν τον λόγο δεν είσαι παράνομος..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα