Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Πριν 11 χρόνια έκατσα μερικές εβδομάδες στη Δανία για εθελοντική εργασία σε ένα απομονωμενο χωριό, δουλεύοντας με καμιά εικοσαριά νέους εθελοντές από όλο τον κόσμο. Με τους περισσότερους κρατήσαμε επαφή, με κάποιους συναντιόμασταν ανά τον κόσμο (από τη Μαδρίτη μέχρι το Τόκυο) και γενικώς πάντα υπήρχε επικοινωνία και συναντήσεις. Ε, φέτος θα γίνει ένα μεγάλο reunion όπου 8-12 από εμάς θα συναντηθούν στο εξωτικό Ελλάντα και στο ακόμη εξωτικότερον χωριό μου στην ορεινή Φωκίδα.
Θα έχουμε περίπου μια εβδομάδα. Το σημαντικό δεν είναι το πού ακριβώς θα πάμε, αλλά το ότι θα βρεθούμε και πάλι παρέα μαζικά μετά από τόσα χρόνια, άλλωστε και μόνο το ότι καταφέραμε να συνεννοηθούμε για να συναντηθούμε, άνθρωποι που ζουν στο Μάλι, την Ταϊβάν, την Κούβα, την Ιαπωνία, την Κροατία, τη Δανία κλπ είναι κατόρθωμα, κι όπου κι αν πάμε τέλεια θα περάσουμε. Ωστόσο καλό είναι να αρχίσω να καταστρώνω κανένα σχέδιο διότι τα τέλη Ιουλίου είναι κοντά και τώρα που είμαι Ελλάδα καλό είναι να το εκμεταλλευτώ. Λοιπόν, όποιος έχει χρόνο για χάσιμο ας βοηθήσει με τα παρακάτω¨
β) Ήπειρο και Ιόνια
γ) Πήλιο-Μετέωρα-Σκιάθο
δ) Εύβοια - Αττική
Η λογική είναι να αποφύγουμε τα πολύ τουριστικά νησιά λόγω κόστους, πλήθους και διότι 2-3 έχουν ξαναπάει Σαντορίνη, Μύκονο Πάρο κλπ.
Θα έχουμε περίπου μια εβδομάδα. Το σημαντικό δεν είναι το πού ακριβώς θα πάμε, αλλά το ότι θα βρεθούμε και πάλι παρέα μαζικά μετά από τόσα χρόνια, άλλωστε και μόνο το ότι καταφέραμε να συνεννοηθούμε για να συναντηθούμε, άνθρωποι που ζουν στο Μάλι, την Ταϊβάν, την Κούβα, την Ιαπωνία, την Κροατία, τη Δανία κλπ είναι κατόρθωμα, κι όπου κι αν πάμε τέλεια θα περάσουμε. Ωστόσο καλό είναι να αρχίσω να καταστρώνω κανένα σχέδιο διότι τα τέλη Ιουλίου είναι κοντά και τώρα που είμαι Ελλάδα καλό είναι να το εκμεταλλευτώ. Λοιπόν, όποιος έχει χρόνο για χάσιμο ας βοηθήσει με τα παρακάτω¨
- Θα είμαστε 8-12 άτομα (μάλλον εννέα ή δέκα από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής), το οποίο σημαίνει για μένα ότι θέλουμε ένα βανάκι. Πού μπορώ να νοικιάσω ένα στην Αθήνα; Και πόσο κάνει περίπου; Πρέπει να είναι μεγαλούτσικο διότι ο καθένας θα φέρει κι από ένα σάκο (όχι παραπάνω). Το κόστος είναι παραπλήσιο με αυτο΄του να νοικιάσουμε δύο αμάξια ή πολύ παραπάνω;
- Πού θα πάμε; Ήδη είναι κανονισμένο ότι τις 2 πρώτες βραδιές θα τις περάσουμε στο σπίτι μου τη Φωκίδα όπου...χωράμε, μπορούμα να κάνουμε το χαβαλέ μας και όλο το catching up που συνεπάγεται ένα reunion μετά από τόσα χρόνια (είχαν κάνει κι άλλο προ τριετίας αλλά το έχασα...ξέρετε πόσο κάνει ένα εισιτήριο Αβάνα-Άμστερνταμ. Επομένως τις δυο πρώτες μέρες θα δούμε τα κοντινά αξιοθέατα: Δελφοί, Γαλαξίδι και ορεινή Ναυπακτία... Μετά; Μας μένουν 6 μέρες και θα έχουμε και βανάκι. Μας βλέπω για:
β) Ήπειρο και Ιόνια
γ) Πήλιο-Μετέωρα-Σκιάθο
δ) Εύβοια - Αττική
Η λογική είναι να αποφύγουμε τα πολύ τουριστικά νησιά λόγω κόστους, πλήθους και διότι 2-3 έχουν ξαναπάει Σαντορίνη, Μύκονο Πάρο κλπ.
- Άλλη παράμετρος είναι το πού θα μείνουμε. Αν κάποιος ξέρει καταλύματα όπου να χωράνε 8 άτομα μαζεμένα στα μέρη που προτείνετε, ας τα αναφέρει. Δε θέλω να μένουμε δύο σε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο εδώ, τρεις παρκάτω, δυο παραπέρα κι ένας αλλού. α, τα καταλύματα να είναι φτηνά κι απλά δεν έχουμε ΚΑΜΙΑ απαίτηση πλην του τρεχούμενου νερού. Και το κάμπιγκ μας κάνει άμα λάχει (με το βαν δεν είναι και κακή ιδέα).