• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Βαν στην Ελλάδα... πού;

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πριν 11 χρόνια έκατσα μερικές εβδομάδες στη Δανία για εθελοντική εργασία σε ένα απομονωμενο χωριό, δουλεύοντας με καμιά εικοσαριά νέους εθελοντές από όλο τον κόσμο. Με τους περισσότερους κρατήσαμε επαφή, με κάποιους συναντιόμασταν ανά τον κόσμο (από τη Μαδρίτη μέχρι το Τόκυο) και γενικώς πάντα υπήρχε επικοινωνία και συναντήσεις. Ε, φέτος θα γίνει ένα μεγάλο reunion όπου 8-12 από εμάς θα συναντηθούν στο εξωτικό Ελλάντα και στο ακόμη εξωτικότερον χωριό μου στην ορεινή Φωκίδα.

Θα έχουμε περίπου μια εβδομάδα. Το σημαντικό δεν είναι το πού ακριβώς θα πάμε, αλλά το ότι θα βρεθούμε και πάλι παρέα μαζικά μετά από τόσα χρόνια, άλλωστε και μόνο το ότι καταφέραμε να συνεννοηθούμε για να συναντηθούμε, άνθρωποι που ζουν στο Μάλι, την Ταϊβάν, την Κούβα, την Ιαπωνία, την Κροατία, τη Δανία κλπ είναι κατόρθωμα, κι όπου κι αν πάμε τέλεια θα περάσουμε. Ωστόσο καλό είναι να αρχίσω να καταστρώνω κανένα σχέδιο διότι τα τέλη Ιουλίου είναι κοντά και τώρα που είμαι Ελλάδα καλό είναι να το εκμεταλλευτώ. Λοιπόν, όποιος έχει χρόνο για χάσιμο ας βοηθήσει με τα παρακάτω¨
  • Θα είμαστε 8-12 άτομα (μάλλον εννέα ή δέκα από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής), το οποίο σημαίνει για μένα ότι θέλουμε ένα βανάκι. Πού μπορώ να νοικιάσω ένα στην Αθήνα; Και πόσο κάνει περίπου; Πρέπει να είναι μεγαλούτσικο διότι ο καθένας θα φέρει κι από ένα σάκο (όχι παραπάνω). Το κόστος είναι παραπλήσιο με αυτο΄του να νοικιάσουμε δύο αμάξια ή πολύ παραπάνω;
  • Πού θα πάμε; Ήδη είναι κανονισμένο ότι τις 2 πρώτες βραδιές θα τις περάσουμε στο σπίτι μου τη Φωκίδα όπου...χωράμε, μπορούμα να κάνουμε το χαβαλέ μας και όλο το catching up που συνεπάγεται ένα reunion μετά από τόσα χρόνια (είχαν κάνει κι άλλο προ τριετίας αλλά το έχασα...ξέρετε πόσο κάνει ένα εισιτήριο Αβάνα-Άμστερνταμ;). Επομένως τις δυο πρώτες μέρες θα δούμε τα κοντινά αξιοθέατα: Δελφοί, Γαλαξίδι και ορεινή Ναυπακτία... Μετά; Μας μένουν 6 μέρες και θα έχουμε και βανάκι. Μας βλέπω για:
α) Πελοπόννησο (είναι κοντά κι έχει πολύ πράγμα), ίσως και Παξούς
β) Ήπειρο και Ιόνια
γ) Πήλιο-Μετέωρα-Σκιάθο
δ) Εύβοια - Αττική

Η λογική είναι να αποφύγουμε τα πολύ τουριστικά νησιά λόγω κόστους, πλήθους και διότι 2-3 έχουν ξαναπάει Σαντορίνη, Μύκονο Πάρο κλπ.
  • Άλλη παράμετρος είναι το πού θα μείνουμε. Αν κάποιος ξέρει καταλύματα όπου να χωράνε 8 άτομα μαζεμένα στα μέρη που προτείνετε, ας τα αναφέρει. Δε θέλω να μένουμε δύο σε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο εδώ, τρεις παρκάτω, δυο παραπέρα κι ένας αλλού. α, τα καταλύματα να είναι φτηνά κι απλά δεν έχουμε ΚΑΜΙΑ απαίτηση πλην του τρεχούμενου νερού. Και το κάμπιγκ μας κάνει άμα λάχει (με το βαν δεν είναι και κακή ιδέα).

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Εγω θα προτεινα η την πρωτη η την τριτη εκδοχη. Η πελοποννησος ειναι πανεμορφη και συνδυαζει πολιτισμο με παραλιες, αν και δεν ξερω αν θα βρειτε κατι φθηνο να μεινετε. Απο την αλλη τα Μετεωρα ειναι ενα μοναδικο θεαμα, το Πηλιο ειναι πανεμορφο και η Σκιαθος κοντα και με μια απο τις διασημοτερες παραλιες (κουκουναριες). Στα συν προσθετω οτι Μετεωρα και ορεινο Πηλιο θεωρουνται off season το καλοκαιρι, οποτε μπορειτε να πετυχετε καλυτερες τιμες.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αν καταληξεις στο νο 1 στην Πελοποννησο θα σου προτεινα να αφησεις απ' εξω τους Παξους οι οποιοι πεφτουν καπως παραμερα σε σχεση με την Πελοποννησο και να αντικαθιστουσες την εννοια του νησιου με τα υπεροχα Κυθηρα και αν σας φτανουν τα κουραγια σας και με τα Αντικηθυρα. Πλοιο θα παρετε ειτε απο τη Καλαματα,(περισσοτερες ωρες) ειτε απο την Νεαπολη (λιγοτερες ωρες).
Δυο ενδιαφεροντα site για Κυθηρα, οπου μπορεις να δεις και καταλυμματα:
KYTHERA.GR -
ΚΞ?Ξ˜Ξ—Ξ‘Ξ‘ - Ξ?ΞΏΟ…ΟΞΉΟƒΟ„ΞΉΞΊΟŒΟ‚ ΞŸΞ΄Ξ·Ξ³ΟŒΟ‚. ΞžΞ΅Ξ½ΞΏΞ΄ΞΏΟ‡Ξ΅Ξ―Ξ±, Ξ”ΟΞΏΞΌΞΏΞ»ΟŒΞ³ΞΉΞ± Ξ³ΞΉΞ± τα Κύθηρα. Kithera.gr - Panorama
Αν τελικα καταληξετε στην Πελοπονησο εκπληκτικη διαδρομη ειναι η παραθαλασσια ανατολικη απο Μονεμβασια σε Κυπαρισσι. Σου κοβεται η ανασα.
Αν τελικα προτιμησετε Ιονια θα σου προτεινα Καστο και κυριως Καλαμο δυο ελαχιστα νησακια τα οποια εχουν προσβαση με καικι απο τη Στερεα Ελλαδα και μονο απο το χωριο Μυτικας. Περισσοτερες πληροφοριες : http://www.kalamosisland.gr/
Τη Σκιαθο θα την αντικαθιστουσα με την Σκοπελο και ενδοχομενως την Αλλονησο.
Απο Ευβοια θα ειχα να προτεινω τη Λιμνη στη Βορεια Ευβοια και στη Νοτια ισως θα ηταν καλο να επισκεφθειτε την Κυμη και απο εκει να πατε στην Σκυρο - μια πανεμορφη νοτια Σποραδα. (Αγνοω ποιες ειναι οι αλλες νοτιες Σποραδες).
Αν σκεφθω και τιποτε αλλο θα σου γραψω ξανα.

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Ειχαμε κανει καποια στιγμη το γυρο της Πελοποννησου ακριβως σε 7 μερες με τις εξης στασεις. Με εντονα γραμματα ειναι οι διανυκτερευσεις μας.

1. Δελφοι-Πατρα
2. Ολυμπια-Πυργος-Λουτρα Καιαφα
3. Καλαματα (2) - Μεσσηνιακη Μανη- Σπηλαιο Διρου
4. Σπαρτη-Μυστρας-Γυθειο
5. Μονεμβασια-Ναυπλιο (2)
6. Μυκηνες-Υδρα

Ξετρελαθηκα με τον Μυστρα και την ορεινη διαδρομη Καλαματα-Σπαρτη. Μας βγηκε πολυ οικονιμικα, αν και επιλεγαμε ξενοδοχεια. Καναμε μονο ενα μπανιο στο Ναυπλιο και ενα στην Υδρα, γιατι δεν θελαμε να χασουε χρονο στην παραλια. Ειδαμε πολλα και σχετικα ξεκουραστα, αφου οι αποστασεις δεν ειναι μεγαλες.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Έχω την αμυδρά εντύπωση ότι για να οδηγήσεις βαν στην Ελλάδα χρειάζεται επαγγελματικό δίπλωμα - δεν είμαι σίγουρος, πάντως ψάξτο μη βρεθείς προ εκπλήξεως.

Κατά τα άλλα, η πελλοπόνησος είναι η must επιλογή. Και μπόλικη αρχαιολογία (από αρχαία Ελλάδα και Μεσαίωνα), και φυσικό περιβάλλον (ότι έχει απομείνει τέλος πάντων), και όμορφες πόλες/χωριά, και σχετικά οικονομικά... Θα πρότεινα κι εγώ να αλλάξεις τους Παξούς με Ύδρα. Επίσης, ίσως αξίζει τον κόπο (και το χρήμα) μια παράσταση στην αρχαία Επίδαυρο. Ψάξε για εισητήρια σε σχέση και με τις ημερομηνίες σου...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Φίλε Taver, εξαιρετικά χρήσιμη η υποσημείωση για το επαγγελματικό δίπλωμα, ευχαριστώ πολύ, δε θα το είχα σκεφτεί. Αν ξέρει κανείς και πού μπορώ να ρωτήσω για βανάκια δεκαθέσια, ας το πει.

Η Πελοπόννησος μάλλον προκρίνεται, όντως μπόλικη ιστορία διαφορετικών περιόδων, αρχιτεκτονική βουνίσια και παραλιακή, ωραίες διαδρομές, μπάνιο, όλα τα έχει και έχει και λογική η πορεία Αθήνα-Φωκίδα- κύκλος Πελοποννήσου-Αθήνα. Πρέπει να πω ότι και τα Κύθηρα μου αρέσανε πολύ, πάρα πολύ καλή ιδέα και όντως οι Παξοί είναι ξέμπαρκοι. Α, ξέρει κανείς αν ο ναός στις Βάσες είναι πλέον ξεσκέπαστος; Θυμάμαι ότι ήταν κάτι το τρομερά εντυπωσιακό, αλλά μετά βάλανε ένα μουσαμά από πάνω και ήταν σαν τα μούτρα μου. Το λέω επειδή είναι μακριά, μην τους τρέχω τους ανθρώπους να δούνε το μουσαμά.

Ό,τι άλλες ιδέες έχέι ο οποισδήποτε, ευπρόσδεκτες είναι, μέχρι στιγμής όλα όσα γράφτηκαν ήταν πολύ χρήσιμα, ευχαριστώ και τους τρεις.

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Εννοειται κι εγω συντασσομαι με την Πελοποννησο, μια μικρη παρατηρηση μονο: Η διαδρομη Καλαματα-Σπαρτη που τοσο αρεσε στην αχινουλα, δεν ειναι πια τοσο ομορφη, καθως τα μερη που περνατε ειναι ολα καμενα... :(

Manos

Member
Έχω την αμυδρά εντύπωση ότι για να οδηγήσεις βαν στην Ελλάδα χρειάζεται επαγγελματικό δίπλωμα - δεν είμαι σίγουρος, πάντως ψάξτο μη βρεθείς προ εκπλήξεως....
Πολύ σωστή αυτή η παρατήρηση !. (το ερασιτεχνικό δίπλωμα δεν επαρκεί)

Μου έχει τύχει να μας σταματήσουν για έλεγχο, και μας ανάγκασαν να αφήσουμε το Βαν επιτόπου και να συνεχίσουμε με λεωφορεία, αφού ο οδηγός του Βαν είχε απλό δίπλωμα (ο οποίος στη συνέχεια – για να μην καταδικαστεί στο δικαστήριο – αναγκάστηκε να βγάλει επαγγελματικό δίπλωμα)

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Και η εταιρεία που σας το νοίκιασε δε σας διευκρίνισε ότι απαιτείται επαγγελματικό δίπλωμα ή δε ζήτησε να το δει;

Manos

Member
Και η εταιρεία που σας το νοίκιασε δε σας διευκρίνισε ότι απαιτείται επαγγελματικό δίπλωμα ή δε ζήτησε να το δει;
Όχι, δεν ήταν νοικιασμένο. Ήταν εταιρικό για μετακίνηση προσωπικού.

Έχω την εντύπωση πως θα κάνετε πιο απλή τη ζωή σας νοικιάζοντας δυο απλά αυτοκίνητα πάντως. ΟΚ, θα χαθεί ο χαβαλές την ώρα του ταξιδιού, αλλά όλα θα είναι πιο απλά (και πιο φτηνά νομίζω).

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Είναι και πρακτικό το θέμα φίλε... Κάποιοι δε μιλάνε ισπανικά, άλλοι δε μιλάνε αγγλικά, μι ΄λλη μιλάει μόνο γερμναικά, εγώ που τα μιλάω δεν ξέρω να οδηγώ οπότε πρέπει να μπω σε αμάξι με άτομο που να ξέρει...είναι λίγο μπάχαλο, άσε τη συνεννόηση με τις στάσεις και τις κατευθύνσεις, με δυο αμάξια δε θα βγάλουμε άκρη και μάλλον χρειαζόμαστε και τρίτο οπότε ακόμη χειρότερα. Βρήκα κάτι βανάκια 9 ατόμων με 600 ευρώ για μία εβδομάδα, δεν είναι κακή τιμή, με 70 ευρόπουλα ο καθένας καθαρίσαμε. Το πρόβλημα είναι αυτό το επαγγελματικό δίπλωμα, πρέπει να βρω αν τουλάχιστον δύο από τους εμπλεκόμενους έχουν τέτοιο πράγμα...χλωμούς μας κόβω.

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Υοrgo, για ενοικίαση εννιαθέσιου βαν από εταιρία ενοικιάσεως ΔΕΝ χρειάζεται επαγγελματικό δίπλωμα. Αν το νοικιάσεις στο όνομά σου, αρκεί το δίπλωμά σου. Αν το νοικιάσει ξένος, χρειάζεται οπωσδήποτε διεθνές δίπλωμα οδήγησης.

Η τιμή που βρήκες είναι πολύ καλή για τέλη Ιουλίου, παρόλα αυτά θα κάνω κι εγώ μια προσπάθεια αύριο μέσω γνωστού, μήπως βρω κάτι καλύτερο, και θα σε ενημερώσω.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom