mpampis1979
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ΤΑΝΖΑΝΙΑ
- Ταξίδι-Όνειρο
- εγινε! ΙΝΔΙΑ 2018
01/09 Ψαχνωντας για ενα γρηγορο city break επεσα πανω σε μια πτηση της ryanair που συνεχως ανεβοκατεβαινε η τιμη της! τελικα την εκλεισα στα 58 ευρω (χανια-βροτσλαβ) για 1-4 σεπτεμβρη.η πτηση προσγειωθηκε στο αεροδρομιο copernicus της πολωνικης πολης στις 00.10 κ με το νυχτερινο λεωφορειο 206 (3ztl) κατεβηκα στη σταση renoma.απο εκει το corner hostel (33ευρω τα 3 βραδυα σε 4κλινο κοιτωνα)που ειχα κλεισει για την διαμονη μου ηταν σε αποσταση αναπνοης.στη σταση του αεροδρομιου βοηθησα κ μια τσεχα τουριστρια να βγαλει εισητηριο απο το μηχανημα κ εντυπωσιαστηκε οταν της ειπα οτι δεν ειμαι πολωνος αλλα ελληνας που μολις εφτασα κ εγω!!!
02/09 Το πρωι ξυπνησα πολυ νωρις καθως δεν ηθελα να χασω λεπτο απο τη μερα! στις 07.15 ημουν στην αδεια απο κοσμο πλατεια rynek μπροστα απο το δημαρχειο,με τα πολυχρωμα κτιρια να εντυπωσιαζουν.
η πλατεια rynek ειναι η δευτερη μεγαλυτερη πλατεια της πολωνιας κ η πολη ηταν πολιτιστικη πρωτευουσα της ευρωπης για το 2016.το βροτσλαβ ειναι η τεταρτη μεγαλυτερη πολη της πολωνιας,πρωτευουσα της περιφερειας της κατω σιλεσιας κ μια ανεπτυγμενη πανεπιστημιουπολη.αφου χαζεψα τα πανεμορφα κτιρια εκανα ενα περασμα απο τον ναο της αγ. Ελισαβετ κ μετα κατευθυνθηκα προς ενα υπεροχο δημιουργημα πανω στα πεζοδρομια,το pomnik anonimonego przechodnia.
πραγματικα εντυπωσιακο!!! καπου εδω να πω οτι σε ολη την πολη ειναι διασκορπισμενα μικρα αγαλματακια νανων (πανω απο 150! κ συνεχως προσθετουν κ αλλα) κ βαζουν τον επισκεπτη σε πειρασμο να μπορεσει να βρει οσο το δυνατον περισσοτερα! ειναι τοποθετημενα σε πεζοδρομια,σε παραθυρα,στο γκαζον,σε πολυκαταστηματα! ειναι πολλα κ ειναι παντου! εγω καταφερα κ βρηκα περιπου 55...
οσο περισσοτερο περπατας τοσο πιο πολλους ανακαλυπτεις! κ το βροτσλαβ προσφερετε για περπατημα καθως ειναι αρκετα πρασινη κ φιλικη πολη προς τον επισκεπτη.συνεχισα την βολτα μου απο το εμπορικο κεντρο renoma κ στη συνεχεια περασα απο το national forum of music,κ την synagogue bialym bochaner.επειτα περπατωντας την παραποταμια οδο podwale περνωντας μεσα απο ενα πανεμορφο παρκο βρεθηκα στο αγαλμα του κοπερνικου κ συνεχιζοντας ως το panorama of the battle of raclawice.
η βολτα συνεχιστηκε προς την κλειστη αγορα hala targowa που ειναι γεματη καταστηματα με φρουτα λαχανικα,λουλουδια κ κρεατικα.επειτα μπηκα στην ελληνικη καθολικη εκκλησια.
ειχε παει μεσημερι κ επρεπε να δοκιμασω την πολωνικη κουζινα.πηγα στο bazylia,ενα εστιατοριο που πουλαει το φαγητο του με το ζυγι! διαλεγεις οτι θες απο ενα πλουσιο μπουφε,το ζυγιζεις κ απολαμβανεις! το κοστος ειναι πολυ οικονομικο (2,95zlt-0,67ευρω τα 100γρ) κ αν πας το απογευμα 18.00-19.00 ειναι στη μιση τιμη!το δικο μου γευμα κοστισε κατι λιγοτερο απο 6 ευρω...
αφου πηρα δυναμεις απο το γευμα,συνεχισα τη βολτα μου με κατευθυνση προς την most tumski την γεφυρα που ειναι γεματη λουκετα με τις υποσχεσεις των ερωτευμενων οτι θα ειναι για παντα μαζι! απο εκει,διπλα βρισκεται ο ναος του Τιμιου Σταυρου κ σε αποσταση αναπνοης ο καθεδρικος ναος που εκεινη την ωρα τελουνταν γαμος εντος!
η βολτα συνεχιστηκε προς την πλατεια rynek μονο που τωρα εσφιζε απο κοσμο σε αντιθεση με το πρωι που ηταν αδεια! συνεχεια προς την church of the most Holy Name of Jesus κ επειδη ακριβως απεναντι ηταν το bazylia κ ωωω! τι συμπτωση,ηταν η ωρα για μιση τιμη,ειπα να δοκιμασω κ αλλες γευσεις! το γευμα μου αυτη τη φορα κοστισε λιγοτερο απο 3 ευρω!!! επειτα συνεχισα προς την plac jana pawla ii μετα επεστρεψα στο hostel για ξεκουραση.η πρωτη μερα ηταν πληρης!
σε ολη τη διαδρομη πληθος νανων περασαν απο το φωτογραφικο μου φακο!
03/09 Ξυπνημα νωρις κ σημερα κ η βολτα ξεκινησε προς τον σιδηροδρομικο σταθμο κ ηταν πολυ καλη επιλογη καθως ειχε αρκετους νανους για φωτος! ειχε γινει εθισμος κ προσπαθουσα να εντοπισω οσο δυνατον περισσοτερους.επειτα ξεκινησα (παντα με τα ποδια) να παω προς το centennial hall,την αιθουσα της εκατονταετηριδας.ειναι κτισμα πολλαπλων χρησεων. Έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς το 2006 από την UNESCO. Το κτίριο κατασκευάστηκε με την αφορμή της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη μάχη της Λειψίας και την ήττα του Ναπολέοντα, με στόχο να φιλοξενεί εκθέσεις, συναυλίες, παραστάσεις όπερας και αθλητικά γεγονότα.Παράλληλα, κατασκευάστηκε το περίπτερο με τους τέσσερις θόλους, η Πέργκολα και το συντριβάνι. Στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 6.000 καθήμενους και μετά την ανακαίνιση 10.000. Ο θόλος του έχει ύψος 42 μέτρα και πλάτος 65 μέτρα.
εκεινη τη μερα διεξαγοταν το wroclaw business run 2017 κ το κτιριο ηταν κλειστο.πολυς κοσμος,μουσικη κ happenings ειχαν παρει τη θεση τους διπλα στο μεγαλο συντριβανι.
εμεινα για αρκετη ωρα να παρακολουθησω την εκδηλωση κ επειτα πηρα τον δρομο της επιστροφης για το κεντρο της πολης,κανοντας μια σταση στα μισα για ψωνια σε μεγαλο εμπορικο κεντρο! κλασσικα για μεσημεριανο επελεξα το bazylia κ επειτα λιγη ξεκουραση στο ξενοδοχειο.
το απογευμα σε πιο χαλαρους ρυθμους βαλθηκα να βρω κ αλλους νανους κ τα καταφερα αρκετα καλα!!! περπατησα σχεδον ολο το κεντρο κ γυρω απο αυτο! δεν γινοταν βεβαια να μην βρω τον ''συναδελφο'' νανο ταξιδιωτη,τον Arcik the traveller!
04/09 Το πρωι ξεκινησε χαλαρα με check out απο το hostel κ με ενα ζεστο καφε εκανα μια τελευταια βολτα στην πολη για τελευταια ψωνια κ σουβενιρ.
το μεσημερακι με το λεωφοειο 106 (3zlt) πηρα τον δρομο της επιστροφης για το αεροδρομιο...η πτηση εφυγε χωρις καθυστερηση κ το βραδυ ημουν πισω στην Κρητη...ετσι εκλεισε αλλο ενα σαββατοδευτερο με ενα ομορφο city break σε μια ομορφη κ ''αγνωστη'' πολη που μου αφησε πολυ καλες εντυπωσεις! αντε κ στο επομενο με το καλο!!!
Υ.Γ. Οποιος θελει να δει ολη τη συλλογη απο νανους που καταφερα να εντοπισω, μπορει να κανει like κ να με ακολουθησει στη σελιδα μου στο facebook https://www.facebook.com/Travelpan/ καλα ταξιδια σε ολους!!!
02/09 Το πρωι ξυπνησα πολυ νωρις καθως δεν ηθελα να χασω λεπτο απο τη μερα! στις 07.15 ημουν στην αδεια απο κοσμο πλατεια rynek μπροστα απο το δημαρχειο,με τα πολυχρωμα κτιρια να εντυπωσιαζουν.
03/09 Ξυπνημα νωρις κ σημερα κ η βολτα ξεκινησε προς τον σιδηροδρομικο σταθμο κ ηταν πολυ καλη επιλογη καθως ειχε αρκετους νανους για φωτος! ειχε γινει εθισμος κ προσπαθουσα να εντοπισω οσο δυνατον περισσοτερους.επειτα ξεκινησα (παντα με τα ποδια) να παω προς το centennial hall,την αιθουσα της εκατονταετηριδας.ειναι κτισμα πολλαπλων χρησεων. Έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς το 2006 από την UNESCO. Το κτίριο κατασκευάστηκε με την αφορμή της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη μάχη της Λειψίας και την ήττα του Ναπολέοντα, με στόχο να φιλοξενεί εκθέσεις, συναυλίες, παραστάσεις όπερας και αθλητικά γεγονότα.Παράλληλα, κατασκευάστηκε το περίπτερο με τους τέσσερις θόλους, η Πέργκολα και το συντριβάνι. Στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 6.000 καθήμενους και μετά την ανακαίνιση 10.000. Ο θόλος του έχει ύψος 42 μέτρα και πλάτος 65 μέτρα.
04/09 Το πρωι ξεκινησε χαλαρα με check out απο το hostel κ με ενα ζεστο καφε εκανα μια τελευταια βολτα στην πολη για τελευταια ψωνια κ σουβενιρ.
Υ.Γ. Οποιος θελει να δει ολη τη συλλογη απο νανους που καταφερα να εντοπισω, μπορει να κανει like κ να με ακολουθησει στη σελιδα μου στο facebook https://www.facebook.com/Travelpan/ καλα ταξιδια σε ολους!!!
Last edited: