• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ασυνήθιστο θέαμα Aurora Borealis στο νότο των ΗΠΑ

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Εντελώς ανέλπιστα το φαινόμενο του Βόρειου Σέλας εμφανίστηκε και σκορπίστηκε ως και την Νότια Αμερική την νύχτα της περασμένης Δευτέρας .

Σύμφωνα με των έμπειρο και εξειδικευμένο φωτογράφο για καταιγίδες-Brian Emfinger το θέαμα ήταν "το πιο ζωντανό που είχε δει ποτέ". Ο ίδιος δήλωσε ότι ο ουρανός είχε τρελαθεί επί 15-20 λεπτά.

Αυτό το φαινόμενο (εμφάνιση του Βόρειου Σέλας βαθιά στον Νότο των ΗΠΑ) είναι εξαιρετικά σπάνιο και προχθές ήταν μόλις δεύτερη φορά στα τελευταία 10 χρόνια.

Αυτό που προκαλεί την μεγαλύτερη εντύπωση στους επιστήμονες είναι το γεγονός ότι η ηλιακή καταιγίδα αυτή ήταν αρκετά μικρή να "τραβήξει" το Βόρειο Σέλας ως το Νότο ,αλλά επίσης και το γεγονός ότι ασυνήθιστα προσέγγισε τον Πλανήτη μας 8 ώρες νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Strange solar storm sparks northern lights that dip into Deep South for a surprise US sky show - Brandon Sun

δείτε και βίντεο εδώ Blic Online | Polarna svetlost na jugu Amerike

μακάρι κάποια στιγμή να το δούμε όπου και να είναι όλοι όσοι θα θέλαμε:rolleyes:

annoulita100

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εκουαδόρ
Ταξίδι-Όνειρο
All the world 💓
Πραγματικά σπάνιο για το συγκεκριμένο μέρος.Είχα τη τύχη να το δω τον περασμένο Φεβρουάριο στο Salla( Λαπωνία) και το μόνο που έχω να πω είναι με μία λέξη.... ΜΑΓΕΙΑ !!!!!!!!!

alliaks

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μίκυ Σίτυ
Ταξίδι-Όνειρο
Λιμνούπολη
Το διάβασα κι εγώ, είχε εμφανιστεί κι εδώ πριν λίγες μέρες, αλλά είχαμε συννεφιά μέσα στην πόλη. Λίγα χιλιόμετρα έξω στην πεδιάδα, το είδε ένας φίλος μου.

deka

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mama Africa
Ταξίδι-Όνειρο
Περού/Γουατεμάλα/Ν.Πάσχα
Πολύ ενδιαφέρον! Τυχεροί όσοι είχαν την τύχη να το έχουν δει στη ζωή τους! :)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα