GEORGESDIAKIDIS
Member
Πολλές φορές έχω ακούσει κι έχω διαβάσει, ότι ένας τρόπος για να μείνεις σε κάποιο ταξίδι, είναι να μείνεις σε σπίτι ή διαμέρισμα, κι όχι σε ξενοδοχείο. Δηλαδή σε σπίτι κάποιου, που το νοικιάζει γι αυτό το σκοπό. Δεν το έχω κάνει ποτέ. Αλλά γνωρίζω πολλούς που το έχουν κάνει. Εχω λοιπόν απορίες. Πρώτα πρώτα, αναρωτιέμαι: Ο τύπος που θα μείνω στο σπίτι του, και θα του δώσω τα λεφτά, θα μου δώσει απόδειξη? Είναι κάτι που γίνεται νόμιμα, ή απλά κάτι που περνάει απαρατήρητο? Επίσης ήθελα να μάθω αν είναι ασφαλές. Πώς ξέρω ότι αυτός δεν θα μου κλέψει τα υπάρχοντά μου? Στο σπίτι μέσα θα μένει και ο ίδιος? Η αυτός μένει αλλού? Επίσης ήθελα να μάθω μερικά πράγματα για τη φιλοξενεία. Δηλαδή φιλοξενώ εγώ κάποιον από την Αμερική ας πούμε στο σπίτι μου στην Ελλάδα, και μετά αυτός με φιλοξενεί στο δικό του. Εχει κάνει ποτέ κανείς κάτι τέτοιο? Από την άλλη μεριά, θα ήθελα να μάθω το εξής: Εγώ μπορώ να νοικιάζω ένα σπίτι που έχω σε αυτούς που θέλουν να έρθουν ως τουρίστες? Θα πρέπει να το δηλώσω κάπου? Θα πρέπει να χορηγώ αποδείξεις? Δεν ξέρω τίποτα από όλα αυτά, αν γνωρίζετε λεπτομέρειες, πείτε μου.