• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ανεξάρτητα ή οργανωμένα;

Ταξιδεύετε ανεξάρτητα ή οργανωμένα;

• Ανεξάρτητα ακόμη και για δύσκολους προορισμούς

Votes: 29 34,9%
  • Ανεξάρτητα για εύκολους προορισμούς, αλλά οργανωμένα για δύσκολους

Votes: 51 61,4%
  • Οργανωμένα ακόμη και για εύκολους προορισμούς

Votes: 3 3,6%

• Total voters
    83

ipanag

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Αν θέλετε απαντήστε να δούμε στο περίπου τι ποσοστό των μελών εδώ ταξιδεύουν ανεξάρτητα. Ξέρω ότι κάποιοι κάνουν και τους δύο τρόπους ταξιδιών για συγκεκριμένους λόγους κάθε φορά. Απαντήστε αν θέλετε με τη πιο συνηθισμένη σας επιλογή.

Halcyon

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρεια Χιονισμένη Ευρώπη
Δεν έχω επισκεφτεί ακόμα δύσκολο προορισμό (πώς ορίζεται ο δύσκολος προορισμός?), αλλά τα οργανωμένα δεν τα μπορώ. Το έκανα μία φορά και ήταν κλάιν! Αλλά εντάξει, σε κάποιον προορισμό ας πούμε με δύσκολη τοπική γλώσσα, χωρίς αγγλικά ή άλλη γνωστή γλώσσα, μπορεί και να διάλεγα οργανωμένο ταξίδι. Δεν ξέρω.

Προτιμώ πάντως να κάνω προσωπικά την έρευνά μου, παρά να με πάνε όπου θέλουν. Γι'αυτό άλλωστε υπάρχουν τα βιβλία, το internet και οι σελίδες όπως το travelstories :)

ipanag

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Η αλήθεια είναι ότι η έννοια δύσκολος προορισμός είναι σχετική. Κατά μέσο όρο εύκολους προορισμούς θα λέγαμε όλη την Ευρώπη και κάποιους πολύ τουριστικούς προορισμούς εκτός Ευρώπης, όπως η Ταϋλάνδη κλπ.

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Τις εκδρομές με γκρουπ δεν τις μπορώ, θα τις έκανα μονάχα εάν επρόκειτο για προορισμό που δεν μιλάνε αγγλικά ή που έχει πάρα πολλές εναλλαγές μέσων ή κάτι τέτοιο (π.χ. Νησί του Πάσχα). Οσες φορές έχουμε πάει εξωτερικό εμπιστευόμαστε ένα συγκεκριμένο πρακτορείο που μας προτείνει ξενοδοχεία και μας κανονίζει τα αεροπορικά εισιτήρια. Το τι θα κάνουμε και θα δούμε εκεί που θα πάμε το βρίσκω από το ίντερνετ.

Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Θαρρώ πως είμαι πολύ μικρός ακόμη για να πω πώς θέλω να κάνω τα ταξίδια μου.

Τώρα ας πούμε έκλεισα για Βερολίνο για τα Χριστούγεννα και όλα (αεροπορικά, δωμάτια, αξιοθέατα, κ.τ.λ.) θα τα πιάσω και τα τα βάλω κάτω εγώ.

Πριν λίγο καιρό που είχα πάει Βουδαπέστη ήταν οργανωμένα και πηγαίναμε όπου μας πήγαινε το group.

Κων/πολη μία οργανωμένα και μία ανεξάρτητα.

Γενικά, για μένα είναι θέμα προορισμού (ακόμα).

Ας πούμε, τώρα νιώθω έτοιμος να πραγματοποιήσω οποιδήποτε ταξίδι οπουδήποτε στην Ευρώπη μόνος μου. Αλλά αν π.χ., πήγαινα αύριο καμιά Κίνα ή Χιλή θα προτιμούσα να πάω οργανωμένα. Αν πάω μία φορά, και δω πώς είναι τα πράματα, δεν νομίζω να ξαναπάω οραγνωμένα. Όπως ακριβώς έγινε και με την Ευρώπη.

Πάντως, αυτό που λένε ανεξάρτητα ότι είναι πιο φθηνά δεν ισχύει πάντα! σίγουρα έχεις τον έλεγχο και την ελευθερία των κινήσεων αλλά μέχρι εκεί. Μπορεί να σου βγει πιο ακριβά από ό,τι αν ταξίδευες οργανωμένα.

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Πάντως, αυτό που λένε ανεξάρτητα ότι είναι πιο φθηνά δεν ισχύει πάντα! σίγουρα έχεις τον έλεγχο και την ελευθερία των κινήσεων αλλά μέχρι εκεί. Μπορεί να σου βγει πιο ακριβά από ό,τι αν ταξίδευες οργανωμένα.
Συμφωνώ! Πριν πάω Ντουμπάι - Μαυρίκιο έψαξα στο ίντερνετ για αεροπορικά+τα ίδια ξενοδοχεία που μου είχε προτείνει το πρακτορείο και μου έβγαιναν αρκετά περισσότερα χρήματα απ' αυτά που μου είχε ζητήσει το πρακτορείο. Και δεν μιλώ για διαφορά της τάξης των 200 ευρώ...
Αρα όλα σχετικά είναι...

ipanag

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Γενικά, για μένα είναι θέμα προορισμού (ακόμα).

Ας πούμε, τώρα νιώθω έτοιμος να πραγματοποιήσω οποιδήποτε ταξίδι οπουδήποτε στην Ευρώπη μόνος μου. Αλλά αν π.χ., πήγαινα αύριο καμιά Κίνα ή Χιλή θα προτιμούσα να πάω οργανωμένα. Αν πάω μία φορά, και δω πώς είναι τα πράματα, δεν νομίζω να ξαναπάω οραγνωμένα. Όπως ακριβώς έγινε και με την Ευρώπη.
Είναι και στον άνθρωπο. Οι περισσότεροι που πάμε σχεδόν πάντα ανεξάρτητα, έτσι ξεκινήσαμε από τη πρώτη φορά. Θέλει όρεξη για περιπέτεια, για απρόοπτα, για εξερευνήσεις, για αναζητήσεις ...

Όσο για τα έξοδα αν σκοπεύεις να πας σε μια χώρα της Ασίας και θες ξενοδοχείο 5* και φαγητό δυτικού τύπου, ναι το γκρουπ θα σου βγει πιο φθηνά. Αν θες απλά ένα καθαρό δωμάτιο για να κάνεις έναν ύπνο χωρίς πολυτέλειες και θες να δοκιμάσεις τοπικές γεύσεις όπως τρώνε και οι ντόπιο, τότε θα σου βγεί σίγουρα φθηνότερα το ανεξάρτητο (προϋπόθεση να κλείσεις εγκαιρα τα αεροπορικά για καλές τιμές).

efi

Member
Ανεξαρτητα σιγουρα εκτος απο χωρες που απαγορευουν να πας ανεξαρτητος οπως το Μπουταν

Kostis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τωρα για λιγο στ'αυγα μας
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικος
Θα ελεγα ανεξαρτητος (και καλησπερα στην παρεα).

Γνωμη μου ειναι οτι οι διακοπες με γκρουπ ειναι αποστειρωμενες.Μπαινεις στο πουλμαν σε παει εδω,τραβας φωτο,ξανανεβαινεις στο πουλμαν πας εκει,τραβας φωτο ξανανεβαινες στο πουλμαν πας παραπερα κοκ...

Εγω οταν πηγαινω ταξιδι θελω να χανομαι στις πολεις κ στα χωρια.Να γινομαι ενα με τον κοσμο να ανακαλυπτω κρυφες γειτονιες να τρωω οχι του ξενοδοχειου φαγητα αλλα σε δικα τους παραδοσιακα μερη.

Αυτο μονο μονος γινεται

(οκ πώς φαινεται οτι εχω παει μονο Ευρωπη.χεχε! Στην Ασια κ την Αφρικη εχεις προβλημα διαρροιας απ οτι λενε με το φαγητο απ εξω)

Μονος κ χαμενος αλλα με αναμνησεις απο απροοπτα (που μονο ετσι γινονται) παρα στο γκουπακι...

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Ειναι αναλογως τον προορισμο.
Αμα μπορω να οργανωσω το ταξιδι μονος μου,φυσικα και θα ταξιδευω ανεξαρτητα.
Στο νετ πλεον βρισκεις τα παντα για παντου,ορεξη ναχεις να ψαχνεις.

Οταν ομως εχει μια αλληλουχια πτησεων η καποιες ιδιαιτερες δυσκολιες πχ. ενα σαφαρι στην Αφρικη,τοτε σιγουρα θα απευθυνθω σε πρακτορειο.

Ενα ταξιδι μονο εκανα με γκρουπ στην Τυνησια,και αυτο που μου εμεινε πιο πολυ και θυμαμαι περισσοτερο ειναι το πουλμαν,και τα ατελειωτα χιλιομετρα.

Γενικα προτιμω το ανεξαρτητος,μεχρι εκει που με παιρνει. :trekker:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.621
Μέλη
39.360
Νεότερο μέλος
vasilis400

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα