Αναζήτηση της αναζήτησης

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Στην προηγούμενη πλατφόρμα έχω την αίσθηση πως η αναζήτηση λειτουργούσε καλύτερα. Όταν έψαχνα κείμενα με μια συγκεκριμένη λέξη μου έδειχνε ακριβώς το μήνυμα του κάθε θέματος στο οποίο εμφανιζόταν η λέξη που ψάχνω. Αντίθετα, τώρα μου δείχνει απλώς το θέμα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολύς χρόνος. Π.χ αν βάλω τη λέξη "overbooking" μου βγάζει ένα θέμα που έχει 18 σελίδες, χωρίς να ξέρω σε ποια από αυτές εμφανίζεται η συγκεκριμένη λέξη. Γίνεται να γίνει όπως παλιά;

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Γιώργο η αναζήτηση έχει 2 επίπεδα, μία σε πρώτη φάση σε εππεδο θεμάτων, και μία σε επίπεδο μηνυμάτων. Δηλαδή αν κάνεις αναζήτηση με μια λέξη σου βγάζει μεν το θέμα που έχει 18 σελίδες, αλλά μετά μπορείς να μπεις στο θέμα και να κάνεις αναζήτηση μέσα στο θέμα για να σου δείξει ακριβώς το μήνυμα που βρίσκεται η λέξη.

Manos

Member
Γιώργο, αυτό που σου είπε ο Δευκαλίωνας είναι μια καλή λύση, με μοναδικό μειονέκτημα πως όταν η αναζήτηση της λέξης που ψάχνεις βγάλει πολλά threads, θα πρέπει να μπεις σε αυτά (ένα - ένα) και να κάνεις «Αναζήτηση στο θέμα», κάτι που είναι χρονοβόρο.

Επειδή οι αναζητήσεις στα fora βαραίνουν πολύ τον server και κάνουν το site κάπως αργό σε απόκριση (την ώρα που εκτελούνται πολλαπλές αναζητήσεις), οι σχεδιαστές των λογισμικών των fora προσπαθούν να επιτύχουν τη χρυσή τομή μεταξύ χρηστικότητας και επιβάρυνσης του server.

Μια εναλλακτική και πολύ πρακτική λύση είναι η πιο κάτω.

Κάνε αναζήτηση μέσω του Google, με τέτοια σύνταξη που να αναγκάζει το Google να ψάξει μόνο στο travelstories.
Δώσε δηλαδή σαν αναζήτηση το «overbooking site:www.travelstories.gr» και θα πάρεις σαν αποτέλεσμα όλα τα μηνύματα που γράφτηκαν στο travelstories και περιέχουν αυτή τη λέξη.

Αν μάλιστα πατήσεις πάνω στο κουμπί «Προσωρινά αποθηκευμένη» που βρίσκεται κάτω από κάθε αποτέλεσμα, τότε σου ανοίγει η σελίδα που περιέχει το συγκεκριμένο μήνυμα και εμφανίζει με κίτρινο χρώμα τη λέξη που ψάχνεις.

Δεν ξέρω αν σε βολεύει, εγώ πάντως χρησιμοποιώ πολύ συχνά αυτή τη σύνταξη στο Google. :xmas_wink:

Last edited by a moderator:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μάνο, Γουάου με γάμα κεφαλαίο. Χίλια ευχαριστώ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.804
Μέλη
39.535
Νεότερο μέλος
Vardou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom