Γαλλία Ελβετία Ανάλαφρο 5ήμερο σε Λυών και Γενεύη με στάση στο Ανεσί που κάνει τη διαφορά

eco05140

Member
Μηνύματα
51
Likes
411
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι
Ταξίδι-Όνειρο
Δυτική Σαμόα
Έχουν βγάλει οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους (ή και όχι) προσφορά για Γενεύη ή Λυών; Έχω εδώ εγώ το τέλειο πρόγραμμα για ένα ανάλαφρο 5ήμερο στην Ευρώπη με στάση στο Ανεσί που κάνει τη διαφορά!

Ας μπούμε στο ψητό. Το έτερον ήμισυ μου ανακοινώνει επαγγελματικό ταξίδι στο Ανεσί Γαλλία, τιν τιν καμπανάκια για εμένα. Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου πως άλλο ταξίδι στην κεντρική Ευρώπη άμεσα δεν θα κάνω, αλλά τώρα με πληρωμένο το ξενοδοχείο στο Ανεσί, μια τόσο γραφική πόλη της Γαλλίας, κρίμα είναι να μην πάω! Ωραία που αλλού θα πάμε είναι το θέμα. Για να είμαι ειλικρινείς την ήθελα την Λυών. Μου είχε μείνει απωθημένο που το 2017 είχα ακυρώσει τελευταία στιγμή ένα προγραμματισμένο μου ταξίδι εκεί, 2 ώρες πριν την αναχώρηση, μετά από ένα δυνατό κρύωμα που είχα. Το πρόγραμμα είχε βγει, προσγείωση και μία μέρα Γενεύη, 2 μέρες Ανεσί και 2 Λυών, αναχώρηση από Γενεύη καθώς οι πτήσεις από Λυών δεν βόλευαν. Ευρώπη για 1050 φορά…. αλλά … καλοκαίρι.

Για να μπορώ να ταξιδεύω χρειάζομαι άδεια, πολλή άδεια, πράγμα που σημαίνει μηδέν ξεκούραση πριν και μετά το ταξίδι, ναι ξέρω…δεν θα με λυπηθείτε κιόλας. Τρίτη βράδυ τελειώνουμε τη δουλεία στις 22.00, στις 2.00 είναι έτοιμη η βαλίτσα και 6.00 αναχώρηση για το αεροδρόμιο….άυπνοι σχεδόν, κλασσικά, αλλά γεμάτοι όρεξη για ταξίδι!

Θα περάσουμε την ημέρα μας μέχρι τις 18.30 στη Γενεύη και από εκεί θα αναχωρήσουμε για Ανεσί. Από το αεροδρόμιο της Γενεύης για τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό έχουμε την επιλογή τρένου 7’ (εννοείται) 3 CHF ή λεωφορείου. Σίγουρα όποιος επισκέπτεται αυτό το αεροδρόμιο δεν μπορεί να μην παρατηρήσει τα ρολόγια ρόλεξ που το κοσμούν. Ε τι θα ήταν απλά no name όπως έχουν τα άλλα αεροδρόμια; Ελβετία είσαι.

Βρισκόμαστε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Γενεύης, με βαλίτσες! Πρόβλημα! Στο ταξίδι μου στο Ζάγκρεμπ πριν 2 βδομάδες είχα ανακαλύψει την εφαρμογή Bounce για να αφήνω τις βαλίτσες σε διάφορες περιοχές του εξωτερικού. Είναι διάφορα μαγαζιά στα οποία μπορείς να αφήσεις τις βαλίτσες σου και το κλείνεις μόνο από εφαρμογή. Πάμε λοιπόν να αφήσουμε τις βαλίτσες μας εκεί γύρω από το σταθμό….τελικά οι περιοχές δίπλα από τους σταθμούς είναι περίεργες!

Η περιήγηση στη Γενεύη ξεκινάει στις 12.00! Στην αρχή είχα προγραμματίσει να πάμε στο παλάτι των Εθνών αλλά επειδή το μεσημέρι έδινε βροχές προτίμησα να αφήσω τα πάρκα και να κινηθούμε στο κέντρο της πόλης να νιώσουμε τον παλμό της. Το πρώτο πράγμα που παρατηρείς με το που δεις τη λίμνη της Γενεύης είναι το σιντριβάνι Jet d’ Eau, χαρακτηριστικό της πόλης που εκτοξεύει νερό σε ύψος 140μ από το 1886. Άντε τώρα να σταματήσεις να βγάζεις φοτό, αφού είναι ένα υπέροχο θέαμα με την ρόδα της πόλης να φαίνεται στα δεξιά! Διασχίζουμε την γέφυρα Mont Blank που είναι γεμάτη με σημαίες, περνώντας πάνω από τον ποταμό Ροδανό. Στάση στο Αγγλικό κήπο στο τέλος της γέφυρας να δούμε τι άλλο… ένα ρολόι φτιαγμένο από λουλούδια που συχνά πυκνά αλλάζει σχέδιο. Φόρος τιμής στην ελβετική ωρολογοποιία. Δε μπορούμε να αντισταθούμε από το να συνεχίσουμε τη βόλτα μας δίπλα από τη λίμνη με τόσο φωτεινό ήλιο! Ώρα να μπούμε στο ρυθμό της πόλης και πρώτος καφές στην PL. De Longemalle. Ναι ναι εκεί κατάλαβα ξεκάθαρα πως είμαι Ελβετία. Ο κόσμος γύρω μου ντυμένος με μάρκες λες και έχουν βγει από κάποιο περιοδικό μόδας, με απίστευτα κοσμήματα και ρολόγια. Και ναι θα σχολιάσω και τις γυναίκες που κυκλοφορούσαν με γόβες! Πόσο καιρό έχω να δω πολλές γυναίκες με γόβες! Λες και είχα πάει σε συγκέντρωση με χρηματιστές ήταν. Κόσμος που έκανε το μεσημεριανό του διάλειμμα με σχεδόν όλα τα μαγαζιά να είναι γεμάτα από δαύτους! Και πως ακόμα κατάλαβα πως είμαι στην Ελβετία….; από την τιμή του καφέ…12€!

Rue du Rhone, γεμάτη με ακριβά μαγαζιά και από εκεί καταλήγουμε Pl. du Molard. Μια πλατεία γεμάτη εστιατόρια με τον πύργο του Tour du Molard στην είσοδο της πλατείας. Τα vibes της περιοχής σε ώρα αιχμής υπέροχα, με κόσμο να πηγαινοέρχεται! Στα πλακάκια της πλατείας είχε στρωμένες πλάκες που γράφουν λέξεις σε διάφορες γλώσσες και κάποιες το βράδυ φωτίζονται. Δεν μπόρεσα να βρω καμία ελληνική!

Από εκεί κατευθυνόμαστε στον καθεδρικό του Αγίου Πέτρου. Γνωστό σε όλους ότι εγώ και τα υψώματα δεν τα πάμε καλά, δηλαδή έχω ανέβει στη στήλη της Νίκης στο Βερολίνο και έχω κάτσει κάτω και κλαίω γιατί φοβάμαι, με κάτι τουρίστες Πακιστανούς να με παίρνουν με το καλό να με κατεβάσουν κάτω. Ο καθεδρικός της Γενεύης έχει δύο πύργους που μπορείς να ανέβεις και να δεις την θέα της πόλης. Χρυσό τον έκανα να ανέβει μαζί μου επάνω… ούτε που με άκουσε, είχε βγάλει το λάπτον στην εκκλησία και μπήκε σε κολ. Αυτό είναι λέω θα τα καταφέρω και μόνη μου. Ωραία η θέα από ψηλά, εκεί καταλαβαίνεις την πόλη. Βεβαία δεν είμαι σίγουρη πως πήγα και στους δύο πύργους και είδα ότι έπρεπε να δω… αλλά μην τα θέλω και όλα δικά μου!

Είμαστε ήδη στην παλιά πόλη, είναι πιο απλή από αυτό που είχα στο μυαλό μου αλλά συμπαθητική. Κάνουμε βόλτα περνώντας δρομάκια και πλατείες και καταλήγουμε στην πλατεία place du Bourg de Four, με το δικαστικό μέγαρο και το δημαρχείο. Ωραίο σποτάκι για να κάτσεις είναι το Chez ma Cousine με πολύ ωραίο και φθηνό για τα δεδομένα φαγητό! 4 πιάτα με κοτόπουλο και σαλάτες (δοκιμάστε τη δική τους σος είναι πεντανόστιμη με 3 CHF) και τα γλυκά τους υπέροχα με την κρεμ μπρουλέ να κάνει κλατς όταν σπας την καραμέλα από επάνω.

Η σερβιτόρα μας προτείνει (μάλλον επειδή είμαστε Έλληνες) να επισκεφτούμε και την ρωσική εκκλησία με τους χρυσούς τρούλους λίγο πιο δίπλα.

Η βόλτα συνεχίζει μέχρι που ξεκινάει η καταιγίδα! Ε κεντρική Ευρώπη ήθελα… περάσαμε την υπόλοιπη ώρα παίρνοντας κιλά, συγνώμη ελβετικές σοκολάτες ήθελα να γράψω (ήταν και η αυπνία της ημέρας που έπρεπε να καταπολεμήσουμε με ζάχαρη)… στα εμπορικά που βρίσκονται στη Rue du Rhone μέχρι που ήρθε η ώρα της αναχώρησης για Ανεσί.

Δεν είναι πως την έζησα την πόλη αλλά νομίζω μία γεύση την πήρα. Και εγώ και η τσέπη μου!

Για της μετακινήσεις μου στην Ευρώπη μεταξύ πόλεων χρησιμοποιώ λεωφορείο flix bus και πλέον και blablacar bus. Είναι καθαρά, στην ώρα τους και κυρίως αρκετά πιο φθηνά. Δηλαδή, ενώ το έτερον ήμισυ που νοίκιαζε πάντα αυτοκίνητο ή έπαιρνε τρένο, τώρα δεν τα αλλάζει (καλά τι χρήματα του έχω γλιτώσει από το αυτοκίνητο…δώρο το ταξίδι κανονικά έπρεπε να μου κάνει).

Επόμενη στάση… το πανέμορφο Ανεσί!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.366
Μηνύματα
890.297
Μέλη
39.041
Νεότερο μέλος
AriaC

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom