Αλντραμπρα....ενας παραδεισος που προστατευεται!

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
το πρωι μην εχοντας κατι καλυτερο να κανω ανοιξα την ΕΡΤ3 και ειχε ενα ντοκιμαντερ.Μιλουσε για ενα νησι στο συμπλεγμα των Σευχελλων με το ονομα Αλνταμπρα το οποιο προστατευεται πλεον απο την κυβερνηση λογο του οτι εχει πολλα ειδη πουλιων που ειναι υπο εξαφανιση.
το συγκεκριμενο νησακι ειναι μικρης εκτασης και δεν εχει ουτε ενα χτηριο πανω λογω της απαγορευσης αυτης παρα μονο ενα καταλυμμα απο λαμαρινες οπου μενουν οι 15 φυλακες που προστατευουν το νησι και οι επιστημονες που παρακολουθουν και καταγραφουν τα σπανια ειδη πουλιων που υπαρχουν εκει.
Οι φυλακες ειναι υποχρεωμενοι να καθησουν για ενα χρονο,κατι σαν θητεια ειναι και μετα επιστρεφουν στο μερος τους.
Εαν ενας τουριστας θελει να επισκευτει το μικρο αυτο παραδεισενιο νησακι μπορει να παει σαν εκδρομη με μικρα καραβακια που φευγουν απο τις τουριστικες περιοχες αλλα θα παραμεινει μονο για μερικες ωρες και με συνοδεια τους φυλακες.
Αυτα τα ολιγα....

GTS

Member
το πρωι μην εχοντας κατι καλυτερο να κανω ανοιξα την ΕΡΤ3 και ειχε ενα ντοκιμαντερ.Μιλουσε για ενα νησι στο συμπλεγμα των Σευχελλων με το ονομα Αλνταμπρα το οποιο προστατευεται πλεον απο την κυβερνηση λογο του οτι εχει πολλα ειδη πουλιων που ειναι υπο εξαφανιση.
το συγκεκριμενο νησακι ειναι μικρης εκτασης και δεν εχει ουτε ενα χτηριο πανω λογω της απαγορευσης αυτης παρα μονο ενα καταλυμμα απο λαμαρινες οπου μενουν οι 15 φυλακες που προστατευουν το νησι και οι επιστημονες που παρακολουθουν και καταγραφουν τα σπανια ειδη πουλιων που υπαρχουν εκει.
Οι φυλακες ειναι υποχρεωμενοι να καθησουν για ενα χρονο,κατι σαν θητεια ειναι και μετα επιστρεφουν στο μερος τους.
Εαν ενας τουριστας θελει να επισκευτει το μικρο αυτο παραδεισενιο νησακι μπορει να παει σαν εκδρομη με μικρα καραβακια που φευγουν απο τις τουριστικες περιοχες αλλα θα παραμεινει μονο για μερικες ωρες και με συνοδεια τους φυλακες.
Αυτα τα ολιγα....
Έχω πάει σε τέτοιο νησάκι στις Σεϋχέλλες, δε νομίζω να το έλεγαν έτσι, αλλά ήταν όπως τα περιγράφεις. Εκεί μάλιστα είδαμε και θαλάσσια χελωνάκια που μόλις είχαν βγει από το αυγό...μαγεία!

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
υπαρχουν καμια 45αρια τετοια νησακια.
μαλλον αυτοι μιλουσαν για ενα απο αυτα,το θεμα του ντοκιμαντερ δεν ηταν αλλωστε το νησι ηταν τα σπανια ειδη που ειχαν μεταναστευσει εκει απο την μαδαγασκαρη.
α ρε τυχερε,και εκει εχεις βρεθει?σε ζηλευω!!

getxowoman

Member
Έχω πάει σε τέτοιο νησάκι στις Σεϋχέλλες, δε νομίζω να το έλεγαν έτσι, αλλά ήταν όπως τα περιγράφεις. Εκεί μάλιστα είδαμε και θαλάσσια χελωνάκια που μόλις είχαν βγει από το αυγό...μαγεία!

Εχεις να μας βαλεις φωτος; Εγω αυτο που περιγραφεις το ειδα στην Κοστα Ρικα.

GTS

Member
Εχεις να μας βαλεις φωτος; Εγω αυτο που περιγραφεις το ειδα στην Κοστα Ρικα.
Λογικά τις έχω στη gallery των Σεϋχελλών..αλλά έχω σβήσει διάφορες κατά το παρελθόν, ένεκα έλλειψης χώρου....

Αλλά να 1-2:

varioAthens

Member

awww.thomaspeschak.com_storage_Blacktip_Reef_SharksThomas_P._Peschak.jpg

Σε μία γρήγορη αναζήτηση βγαίνουν αυτές οι φωτογραφίες από το εν λόγω νησί το οποίο ούτε που είχα ξανακούσει! Χάλια μέρος, ε? :lol:

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
και που να εβλεπες το ντοκιμαντερ που σε πηγαινε γυρω γυρω στο νησι και σου εδειχνε τα καλυτερα μερη!!!!
αυτο το γαλαζιο της θαλασσας........ολα τα λεφτα!

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.741
Μέλη
39.475
Νεότερο μέλος
Drnv

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom