Ryanair Ακύρωση ταξιδίου. Επιστροφή χρημάτων

paefstra

Member
Εμάς μας άλλαξαν την πτήση από Θεσσαλονίκη για Μπέργκαμο με το έτσι-θέλω και χωρίς να μας ενημερώσουν. Ενώ θα πετούσαμε Πέμπτη 14 Απριλίου, διαπίστωσα μόνος μου μπαίνοντας στην εφαρμογή ότι η πτήση μας πήγε Παρασκευή 15 Απριλίου (που δεν μας βολεύει). Ψάχνω να δω τι μπορώ να κάνω.
Παιρνεις πισω τα χρηματα αμεσα οταν ερθει μειλ και δεν αμφισβητεις καμια συναλλαγη χωρις λογο. Η αμφισβητηση θα σου χρειαστει μονο αν η εταιρεια αρνειται το refund και η Ραιαν δεν το αρνειται, μαλιστα το δινει γρηγορα.

patsman

Member
Παιρνεις πισω τα χρηματα αμεσα οταν ερθει μειλ και δεν αμφισβητεις καμια συναλλαγη χωρις λογο. Η αμφισβητηση θα σου χρειαστει μονο αν η εταιρεια αρνειται το refund και η Ραιαν δεν το αρνειται, μαλιστα το δινει γρηγορα.
Όντως έτσι είναι. Μίλησα με έναν εκπρόσωπο της Ryan στο chat και μου είπε ότι όταν οριστικοποιηθεί η αλλαγή, θα μου έρθει e-mail για να ζητήσω είτε refund είτε αλλαγή πτήσης.

Eurotraveler

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Καλησπέρα, θέλω να ακυρώσω μια πτήση που έχω τις επόμενες μέρες, διότι έπαθα σοβαρό κάταγμα στο πόδι και δε θα μπορέσω να ταξιδεψω. Επικοινώνησα με τη Ryanair και μου ζήτησαν την ιατρική γνωμάτευση που τους έστειλα, μεταφρασμένη και σε ηλεκτρονική μορφη. Ξέρει κανείς ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω σε αυτήν την περίπτωση για να τη μεταφράσω επίσημα; Διότι η γνωμάτευση που έχω είναι προφανώς στα ελληνικά και χειρόγραφη από το Νοσοκομείο.
Έγινε τελικά δεκτό το αίτημά σου για επιστροφή χρημάτων;

Με κάταγμα στο πόδι κι εγώ και σκέφτομαι να ζητήσω επιστροφή χρημάτων. Έχω δύο πτήσεις με Ryanair και δύο με easyJet. Και οι δύο εταιρείες αναφέρουν ότι είναι στη διακριτική τους ευχέρεια να κάνουν επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση "σοβαρής ασθένειας". Το έχει πετύχει κανείς για κάταγμα το οποίο επιβάλλει ακινησία; Φυσικά θα προσκομίσω μεταφρασμένο χαρτί από το νοσοκομείο.

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Λόγω του πρόσφατου χειρουργείου και μην γνωρίζοντας ακόμα πότε θα βρίσκομαι σε κατάσταση να ταξειδέψω και να το απολαύσω σκέφτομαι σοβαρά να ακυρώσω το επικείμενο ταξίδι μου στην Μάλτα χωρίς να έχει αποφασιστεί οριστικά .

Γνωρίζω πως σε περίπτωση ακύρωσης ή μη εμφάνισης δεν υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων. Στο my ryanair account βρίσκω όμως την επιλογή αλλαγής πτήσης σε άλλη ημερομηνία αλλά και προορισμό. Η χρέωση που αναφέρει στο επίσημο site είναι 45Ε ανα πτήση που δεν με συμφέρει να πληρώσω εφόσον τα εισιτήρια κλείστηκαν κάτω απο την μισή τιμή του κόστους αλλαγής.

Η κράτησή μου όμως εκτός απο το εισιτήριο περιλαμβάνει επίσης επιβιβαση κατά προτεραιότητα και δύο χειραποσκευές με έξτρα χρέωση καθώς και ταξιδιωτική ασφάλεια.

Το ερώτημά μου είναι αν μπορώ να αιτηθώ έστω επιστροφή των έξτρα χρεώσεων καθώς και της ταξιδιωτικής ασφάλειας χωρίς να προβώ σε αλλαγή ημερομηνιών αλλά απλώς ακυρώνοντας την κράτηση.

Last edited:

paefstra

Member
Το ερώτημά μου είναι αν μπορώ να αιτηθώ έστω επιστροφή των έξτρα χρεώσεων καθώς και της ταξιδιωτικής ασφάλειας χωρίς να προβώ σε αλλαγή ημερομηνιών αλλά απλώς ακυρώνοντας την κράτηση.
Περαστικα πρωτα αλλα γιατι θες να αποποιηθεις ολα τα δικαιωματα που εχεις για αποζημιωση απο την ταξιδιωτικη ασφαλεια που πληρωσες? Και θες να ακυρωσεις την ταξιδιωτικη ασφαλεια που θα σου δωσει αποζημιωση?

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Περαστικα πρωτα αλλα γιατι θες να αποποιηθεις ολα τα δικαιωματα που εχεις για αποζημιωση απο την ταξιδιωτικη ασφαλεια που πληρωσες? Και θες να ακυρωσεις την ταξιδιωτικη ασφαλεια που θα σου δωσει αποζημιωση?
Σε ευχαριστώ paefstra για τα περαστικά.
Η κράτηση της ασφάλειας ήταν μέσω της επιλογής που μου έδινε στην κράτηση η ryanair και δεν νομίζω να με καλύπτει για αποζημίωση εφόσον η ακύρωση είναι απο δική μου ενέργεια χωρίς να υπάρχει νοσηλεία την περίοδο της κράτησης. Γνωρίζεις αν η ασφάλεια υπάρχει πιθανότητα να καταβάλει αποζημίωση για ναύλο αποσκευές ή και εισιτήρια εισόδου. Δεν είναι και τρομερό το ποσό που χάνω βέβαια αλλά δεν παύει να είναι υπολογίσιμο αν μπορώ να κερδίζω κάτι.

Δεν γνωρίζω βέβαια πως θα νοιώθω μέχρι τις 26/3 αλλά σκεφτόμουν σοβαρά να το αναβάλλω, αν και ακόμα δεν το έχω αποφασίσει, για να το απολαύσω καλύτερα και να μην πω απλως ότι πήγα στην Μάλτα .

Για το ξενοδοχείο έχω δυνατότητα ακύρωσης μέχρι της 23/3 το φέσι για το hypogium στα 35 το πλήρωσα ήδη . Τα εισιτήρια με regular και ασφάλεια μου βγήκαν κανένα 120αρι

paefstra

Member
Πρεπει να διαβασεις τους ορους. Εγω δεν πληρωνω ποτε ασφαλιση αλλα αν πληρωνα θα ζητουσα ο,τι δικαιουμαι βασει των ορων.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Περαστικά. Εύχομαι να είσαι σε θέση να ταξιδέψεις και να απολαύσεις το ταξίδι που τόσο πολύ έχεις μελετήσει!

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Για το ξενοδοχείο έχω δυνατότητα ακύρωσης μέχρι της 23/3 το φέσι για το hypogium στα 35 το πλήρωσα ήδη . Τα εισιτήρια με regular και ασφάλεια μου βγήκαν κανένα 120αρι
Το θυμόμουνα όταν έψαχνα εισιτήρια για το Hypogeum και το έψαξα ξανά. Έχεις δικαίωμα να επιστρέψεις το εισιτήριο και να πάρεις πίσω τα χρήματα μείον 20%. Δες στους όρους:
8.3 Due to the strict admittance regulations of this site, should You not be able to attend to the tour, We offer to sell your ticket/s if an e-mail is received on [email protected] at least 5 days prior to your visit requesting of such service. A 20% administration fee will be withheld from the original ticket price to cover for processing costs. If a ticket/s is sold by Heritage Malta the refund will be processed in the first week of the following month.
Σου εύχομαι βέβαια να πας και να είσαι καλά ώστε να απολαύσεις το ταξίδι σου!

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις ευχές.
Ακόμα έχω περιθώριο σχεδόν 20 ημερών. Ίσως και να τα καταφέρω.
Πολύ χρήσιμη η πληροφορία για την επιστροφή μέρους του εισιτηρίου @mariath και σε ευχαριστώ !

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Λόγω του πρόσφατου χειρουργείου και μην γνωρίζοντας ακόμα πότε θα βρίσκομαι σε κατάσταση να ταξειδέψω και να το απολαύσω σκέφτομαι σοβαρά να ακυρώσω το επικείμενο ταξίδι μου στην Μάλτα χωρίς να έχει αποφασιστεί οριστικά .

Γνωρίζω πως σε περίπτωση ακύρωσης ή μη εμφάνισης δεν υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων. Στο my ryanair account βρίσκω όμως την επιλογή αλλαγής πτήσης σε άλλη ημερομηνία αλλά και προορισμό. Η χρέωση που αναφέρει στο επίσημο site είναι 45Ε ανα πτήση που δεν με συμφέρει να πληρώσω εφόσον τα εισιτήρια κλείστηκαν κάτω απο την μισή τιμή του κόστους αλλαγής.

Η κράτησή μου όμως εκτός απο το εισιτήριο περιλαμβάνει επίσης επιβιβαση κατά προτεραιότητα και δύο χειραποσκευές με έξτρα χρέωση καθώς και ταξιδιωτική ασφάλεια.

Εφόσον αγόρασες ασφάλεια έξτρα δικαιούσαι αποζημίωση για τους ναύλους εφόσον η γνωμάτευση του χειρουργείου αιτιολογεί την αδυναμία να ταξιδέψεις.
Το 2021 αγόρασα έξτρα ασφάλεια για 5 κορίτσια που θα ταξίδευαν μαζί με Ryanair. Κόλλησαν covid οι τρεις, δεν ταξϊδεψαν όλες και αποζημιώθηκαν όλες με την αξία του ναύλου μείον ένα ποσό που δεν θυμάμαι.
Τα ανέλαβα εγώ και έκανα το αίτημα για όλες.
Δες τους όρους του συμβολαίου της ασφάλισης που έκανες.
Νομίζω όμως ότι δεν επιστρέφονται τα ποσά των έξτρα παροχών που αγόρασες.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν θα πάρεις πίσω το ποσό της ταξιδιωτικής ασφάλειας που αγόρασες.

Εύχομαι ολόψυχα περαστικά, γρήγορη ανάρρωση και να υλοποιηθεί το ταξίδι στη Μάλτα που οργανωσες με τόση επιμέλεια!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.919
Μέλη
39.628
Νεότερο μέλος
Ioannis Asaridis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom