Αγορά ταξιδιωτικών υπηρεσιών με κάρτα

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Καλημέρα! Τα 'χω πάρει στην κράνα τελείως! :mad::mad::mad:
Έχω μια πιστωτική Bonus Visa της ALPHA BANK και χρησιμοποιώντας τη το τελευταίο διάστημα για διάφορες διαδικτυακές αγορές (ξενοδοχεία, αεροπλάνα, τρένα κλπ) σχετικά με το επικείμενο ταξίδι μου στην Πολωνία, συνειδητοποιώ πως δεν συμφέρει καθόλου διότι η ισοτιμία που δίνει αγγίζει τα όρια του τραγικού. Ενώ όλα τα σάιτ μου δίνουν πάνω-κάτω την ίδια ισοτιμία στη μετατροπή από ζλότυ σε ευρώ, η Άλφα με χρεώνει αρκετά παραπάνω. Ειδικά στην τελευταία συναλλαγή το παράχεσε. Έχω κλείσει από το Booking ξενοδοχείο στο Γκντανσκ με συνολική τιμή 621 ζλότυ. Το σάιτ κάτω απ' την τιμή σε τοπικό νόμισμα δείχνει και την αντιστοιχία σε ευρώ, στην προκειμένη περίπτωση γράφει 149 ευρώ. Πόσο λέτε να μου χρέωσε η Άλφα; Σχεδόν 158 ευρώ! Έλεος!
Δεν ξέρω αν έχει κάποιος άλλος αντίστοιχη εμπειρία, όμως θα με ενδιέφερε να μάθω. Πάντως εγώ γράφω εδώ τον πόνο μου ώστε να ενημερώσω τους αγαπητούς συμφορουμίτες για να ξέρουν τι τους περιμένει. (Εντάξει, εκτός αυτού τα γράφω για να ξεθυμάνω και λίγο :D).
Καλό καλοκαίρι σε όλους! :icecream:

karfitsa

Member
Η τιμη που λεει το booking,αραγε ειναι real time;...ειδες σε σαιτ που αναφερουν ισοτιμιες ποσο ηταν οταν το εκλεισες;

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Εφόσον είναι visa, έπρεπε να κάνει την μετατροπή με βάση τον τιμοκατάλογο της visa. Άσχετα με το δελτίο τιμών της τράπεζας.
Τί παίχτηκε;
Πάρε ένα τηλ να μάθεις και ενημέρωσε γιατί και εγώ θα ορκιζόμουν οτι θα έπρεπε να σου πάρουν 149 ευρώ που λέει εδώ:
http://www.visaeurope.com/making-payments/exchange-rates

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Η τιμη που λεει το booking,αραγε ειναι real time;...ειδες σε σαιτ που αναφερουν ισοτιμιες ποσο ηταν οταν το εκλεισες;
Έτσι πιστεύω (για το real time), καθώς όταν έκανα την κράτηση (τέλος Απρίλη) η ισοτιμία ήταν στα 153 ευρώ (τόσο έδειχνε το booking), αλλά αποφάσισα να πληρώσω πριν 2-3 μέρες και γιατί έπεσε το ζλότυ αλλά και λόγω της αστάθειας που επικρατεί τις τελευταίες μέρες εντός της χώρας μας. Και σε διάφορα σάιτ που το κοίταξα έδιναν την ισοτιμία του μπούκινγκ.
Γενικά έχω παρατηρήσει (εδώ και κανά δυο μήνες που ασχολούμαι) ότι η Άλφα δαγκώνει στην ισοτιμία, όχι μόνο με το ζλότυ αλλά και με τη λίρα Αγγλίας. Σε όλες τις συναλλαγές που έκανα σε ξένο νόμισμα είχε αρκετή διαφορά, αλλά το αποκορύφωμα ήταν το χθεσινό που η απόκλιση άγγιξε το δεκάευρω!

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Εφόσον είναι visa, έπρεπε να κάνει την μετατροπή με βάση τον τιμοκατάλογο της visa. Άσχετα με το δελτίο τιμών της τράπεζας.
Τί παίχτηκε;
Πάρε ένα τηλ να μάθεις και ενημέρωσε γιατί και εγώ θα ορκιζόμουν οτι θα έπρεπε να σου πάρουν 149 ευρώ που λέει εδώ:
http://www.visaeurope.com/making-payments/exchange-rates
Αυτό που αναφέρεις για τον τιμοκατάλογο της βίζα δεν το γνώριζα. Εξαιρετικά ενδιαφέρον!
Πάντως από την πρώτη συναλλαγή σε ξένο νόμισμα στα μέσα Απρίλη (όπου για 79,68 ζλότυ η Άλφα με χρέωσε με 21,15 ενώ όλα τα σάιτ που κοιτούσα έδιναν κάτω από 20 ευρω την ισοτιμία) βλέποντας αυτήν την απόκλιση πήρα τηλέφωνο στο κέντρο εξυπηρέτησης της Αλφα (στο τμήμα καρτών) και τους ρώτησα μήπως κρατάνε κάποια προμήθεια λόγω ξένου νομίσματος. Η απάντηση που έλαβα ήταν πως δεν κρατάνε προμήθεια και χρεώνουν μόνο τη συναλλαγή ανάλογα με την τρέχουσα ισοτιμία. Όταν ζήτησα να μάθω τη δική τους ισοτιμία μου είπαν πως το τμήμα καρτών δεν γνωρίζει και πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιο κατάστημα. Επειδή το ποσό ήταν μικρό δεν έδωσα περαιτέρω σημασία. Αλλά τώρα που μου λες για την πολιτική της βίζα θα πάω σε κατάστημα της τράπεζας για να το διευκρινίσω.
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την άμεσα ανταποκριση, :)

Hugin

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Η Αλφα γενικώς στις μετατροπές ειναι οτι να'ναι. Προσφατα απο ντιραμ σε ευρω τα ιδια έπαθα και εγω.

skoumpi

Member
Ενδιαφέρουσα πληροφορία γιατί και εγώ μίλησα με την Πειραιώς για το επικείμενο ταξίδι μου στη Νορβηγία με καθησύχασαν πως δεν χρεώνουν προμήθεια και ετσι εχω κάνει όλες τις κρατήσεις με τη βίζα. Αλλά δεν σκέφτηκα το θεμα που σου προέκυψε!

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Ε, με βάλατε στο τριπάκι και έκανα μια δωρεά στην Unicef σε λίρες.
Μπήκε η κίνηση σε ευρώ με 2% καπέλο (απο ότι λέει η σελίδα της visa) !

Έψαξα να βρω αν έγινε η μετατροπή σύμφωνα με το δελτίο τιμών τους, αλλά δεν βγαίνουν οι πράξεις. Εάν βάλω 2% στην σελίδα υπολογισμού της visa, μου βγάζει το ποσό σωστά.

υγ. έχω απλή visa της πειραιώς

jimp

Member
Μήπως χρεώνουν για τη μετατροπή του νομίσματος; Νομίζω π.χ πως η citibank το κάνει.

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Ήταν να μην ανοίξω τον χορό... :haha:
Εγώ πάντως Δευτέρα ή Τρίτη θα είμαι στην Αλφα απίκο. Το θέμα είναι: να τους τα κάνω γυαλιά καρφιά ή όχι; :bleh:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom