ipanag
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γύρος του κόσμου
Μου επιτρέπεις, Μαρία, να ανοίξω ένα νέο θέμα με αφορμή αυτό που έγραψες σε άλλο thread ...Όλα καλά, αλλά η αναχώρηση και η επίστροφή δεν αντέχονται. Όπου και να πάω, όπως και να περάσω, όταν φεύγω γίνομαι χάλια. Κι έτσι όπως διάβαζα τις περιγραφές της τελευταίας μέρας αισθάνθηκα πάλι το ίδιο, σαν να ήμουν εγώ εκεί και τις 17 μέρες.
Ευχαριστούμε πολύ!!!
Γιατί να μας στεναχωρεί το τέλος ενός ταξιδίου? Δεν είναι προτιμότερο να χαιρόμαστε που περάσαμε τόσο όμορφα λίγες μέρες και γυρνάμε πίσω γεμάτοι αναμνήσεις ... να δούμε τις φωτογραφίες μας, να τις δείξουμε στους φίλους μας, να τους διηγηθούμε ιστορίες και εν τέλει να ονειρευτούμε τον επόμενο προορισμό, όποτε κι αν γίνει πραγματικότητα ...
Εν μέρει βέβαια σ' αυτό έχει να κάνει και η καθημερινή μας ζωή. Αν τη θεωρούμε βαρετή και άσχημη είναι λογικό να επιστρέφουμε με κακή διάθεση. Αν όχι ... τότε να τη φτιάξουμε!
Θυμάμαι σε ένα editorial του passport, έγραφε η Μάγια Τσόκλη, για την "κατάντια" των ανθρώπων να ζουν για ένα σαββατοκύριακο ... να θεωρούν όλη την εβδομάδα τους μίζερη και από τη Δευτέρα το πρωί να σκέφτονται πότε θα έρθει το σαββατοκύριακο για να "ζήσουν". Πόσο συμφωνώ! Μπορούμε να κάνουμε τόσα πράγματα στην καθημερινότητά μας, που να ομορφύνουν τη ζωή μας! Σίγουρα υπάρχουν και δύσκολες στιγμές, αλλά νομίζω είναι στο χέρι μας να φτιάξουμε τη καθημερινότητά μας σε γενικές γραμμές, αρκεί να έχουμε την καλή διάθεση!