Έφηβοι! Που τους πας διακοπές;

Vasilis71

Member
Γειά σε όλους!
Διακοπές τον Αύγουστο.
Που να πας με δύο μεγάλα παιδιά 20 και 16 για να μην βαρεθούν και γκρινιάζουν;
Δεν σκέφτομαι για νησί λόγω κόστους ακτοπλοϊκών και ούτε Πελοπόννησο επειδή έχουμε πάει στο παρελθόν.
Μια σκέψη είναι σε δωμάτιο camping όχι σε σκηνή που πιθανόν να βρουν και παρέες και να έχει και δραστηριότητες αλλά δεν γνωρίζω κάποιο καλό

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Γειά σε όλους!
Διακοπές τον Αύγουστο.
Δεν σκέφτομαι για νησί λόγω κόστους ακτοπλοϊκών και ούτε Πελοπόννησο επειδή έχουμε πάει στο παρελθόν.
Μια σκέψη είναι σε δωμάτιο camping όχι σε σκηνή που πιθανόν να βρουν και παρέες και να έχει και δραστηριότητες αλλά δεν γνωρίζω κάποιο καλό
Σε αυτη την ηλικία, μάλλον τους αφήνεις να πάνε μόνοι τους (κ δεν το λέω ειρωνικά)...οπουδήποτε αλλού παίζει να βαρεθούν με γονεις! :)

mourohavlos

Member
Καταρχήν 20 ετών δε θεωρείται έφηβος. Ακόμη και 16 είναι στην "ύστερη εφηβεία".
Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να πάνε μόνοι τους, και από τη στιγμή που. θα είναι από τις τελευταίες χρονιές που θα πάτε μαζί σαν οικογένεια, θα πρότεινα να ψάξετε για κάποιο μέρος στο οποίο δε θα μπορέσουν να πάνε οι 2 τους τα επόμενα χρόνια. Θα κοιτούσα για εξωτερικό, ένα road trip στα Βαλκάνια, για παράδειγμα.

Vasilis71

Member
Σε αυτη την ηλικία, μάλλον τους αφήνεις να πάνε μόνοι τους (κ δεν το λέω ειρωνικά)...οπουδήποτε αλλού παίζει να βαρεθούν με γονεις! :)
Στα 16 να πάει διακοπές μόνο του ;;;;
Όσο για τον μεγάλο θα πάει με τους συμφοιτητές του διακοπές τον Ιούλιο.

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Στα 16 να πάει διακοπές μόνο του ;;;;
Όσο για τον μεγάλο θα πάει με τους συμφοιτητές του διακοπές τον Ιούλιο.
Πρώτη φορά πήγα μόνη μου διακοπές στα 17 κ όταν ήμουν 18 πήρα μαζί κ την 16χρονη αδερφή μου. Έκτοτε δεν θυμάμαι να κάναμε ποτέ ξανά καλοκαιρινές διακοπές με τους γονείς μας, πέρα από κάποια σκ στο εξοχικό.

Last edited:

Vasilis71

Member
Πρώτη φορά πήγα μόνη μου διακοπές στα 17 κ όταν ήμουν 18 πήρα μαζί κ την 16χρονη αδερφή μου. Έκτοτε δεν θυμάμαι να κάναμε ποτέ ξανά διακοπές με τους γονείς μας, πέρα από κάποια σκ στο εξοχικό & είμαστε αρκετά δεμένη οικογένεια.
Δεν χαρακτήρισα ούτε έβγαλα συμπεράσματα για την οικογένεια σας, προφανώς εσείς το κάνετε για την δική μου.
Όπως και να έχει ο καθένας μεγαλώνει τα παιδιά του όπως θέλει και νομίζει και κριτική επ αυτού δεν έχει δικαίωμα να κάνει κανείς!
Σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνα τον 20χρονο να έχει την ευθύνη του μικρότερου όχι γιατί δεν τον εμπιστεύομαι αλλά γιατί αν συμβεί κάτι τότε ο μεγάλος θα το κουβαλάει σε όλη του τη ζωή.
Εν πάσει περιπτώσει εγώ ζήτησα από ένα ταξιδιωτικό φόρουμ προτάσεις για διακοπές . Αν ήθελα υποδείξεις γονεικής μέριμνας θα απευθυνόμουν αλλού

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Δεν χαρακτήρισα ούτε έβγαλα συμπεράσματα για την οικογένεια σας, προφανώς εσείς το κάνετε για την δική μου.
Όπως και να έχει ο καθένας μεγαλώνει τα παιδιά του όπως θέλει και νομίζει και κριτική επ αυτού δεν έχει δικαίωμα να κάνει κανείς!
Σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνα τον 20χρονο να έχει την ευθύνη του μικρότερου όχι γιατί δεν τον εμπιστεύομαι αλλά γιατί αν συμβεί κάτι τότε ο μεγάλος θα το κουβαλάει σε όλη του τη ζωή.
Εν πάσει περιπτώσει εγώ ζήτησα από ένα ταξιδιωτικό φόρουμ προτάσεις για διακοπές . Αν ήθελα υποδείξεις γονεικής μέριμνας θα απευθυνόμουν αλλού
Kαλά δεν υπάρχει λόγος τόσης έντασης, επειδή με ρωτήσατε αν στα 16 παει μόνο ένα παιδί, ανέφερα την προσωπική μου εμπειρία.
Ξεκαθάρισα εξαρχής ότι δεν το είπα με καμιά διάθεση ειρωνίας κ τοποθετήθηκα αφού σκέφτηκα αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να προτείνω με τα δεδομένα που θέσατε (όχι ακτοπλοικα κλπ).
Σε αυτή την ηλικία συμφωνώ με τον @mourohavlos μόνο εξωτερικό θεωρώ ότι θα ιντρίγκαρε ένα παιδί.
Από εκεί κ πέρα σαφώς μεγαλώνετε τα παιδιά σας οπως θέλετε, οπως επίσης εσείς ξέρετε καλύτερα τα γούστα τους κ όχι εμείς στο φόρουμ που απευθυνθήκατε.

AERAS

Member
Γειά σε όλους!
Διακοπές τον Αύγουστο.
Disneyland. Ή οποιαδήποτε αντίστοιχο θεματικό πάρκο.. Είμαι σίγουρος δεν θα βαρεθούν.
Αν όμως το κόστος είναι ανασταλτικος παραγωντας και θέλετε διακοπές με ελληνικά αυγουστιατικα πρότυπα, μπάνιο παραλία ταβέρνες δηλαδή.. Τότε επιλέξτε περιοχές - παραλίες που έχουν θαλάσσια σπορ,κανό, beach volley κτλ . Ίσως τους ανεβάσει λίγο την αδρεναλίνη και αποκτήσουν ενδιαφέρον για τις κοινές σας διακοπές.

paefstra

Member
Ο δικος μου απο τα 14 εκοψε τις οικογενειακες διακοπες και ερχεται μονο μεχρι 4-5 μερες εξωτερικο γιατι δεν πανε εξωτερικο οι φιλοι του. Προτεινω εξωτερικο γιατι η γκρινια ειναι πολυ λιγοτερη λογω ερεθισματων που τους απασχολουν.
Disneyland. Ή οποιαδήποτε αντίστοιχο θεματικό πάρκο.. Είμαι σίγουρος δεν θα βαρεθούν.
Δεν ξερω κανεναν 20ρη/ρα που θα πηγαινε Disneyland με τους γονεις του χωρις ξυλο.

Last edited:

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Στα 16 είχαμε πάει με την κόρη μου στο Μπαλί. Δε καταλάβαινε τι έβλεπε ακριβώς αλλά όταν καταλάγιασε το ταξίδι, το εκτίμησε.
Τώρα που είναι 18 θα πάει μόνη της στη Σαμοθράκη και μαζί μου στον Αχέροντα.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom