ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
Member
Περιεχόμενα
Η Βενετία, παρόλο που είναι προορισμός παγκόσμιου βεληνεκούς,δεν μου έλεγε μέσα μου το παραμικρό.Ενας θειος μου που είχε πάει έλεγε πως βρωμουσε.Ηθελα γενικά ένα κάπως διαφορετικό προορισμό,χωρίς όμως να τον περιγράψω περισσότερο.Ολα ξεκίνησαν από την black Friday του 2020,που έβγαλε 5€ η volotea,τι είχαμε τι χάσαμε...Μέχρι τότε μεσολαβούσαν και 7 μήνες,μέχρι τον Ιούλιο του 2021 της πτήσης.Και σε αυτό το διάστημα είχαμε ακόμα ένα lockdown,που εμένα με τη δουλειά μου δεν μας επηρεάζουν,αλλά γενικά αυτά τα δύο χρόνια έχουμε πιεστεί αρκετά.Πολλες μας ελευθερίες περιορίστηκαν,κάποιες που αφορούν και το χόμπι μας,τα ταξίδια.Η εταιρεία αυτή άλλαξε αρκετές φορές την ημέρα και την ώρα,σε σημείο αρκετά κουραστικό γιατί έπρεπε συνεχώς να κοιτάς την πτήση σου.Σε συνδυασμό και με την δικιά μου ανυπομονησία να φτιάξω τα plf και τις βαλίτσες κάνα δυο μήνες πιο νωρίς(!),η κατάσταση γινόταν ανυπόφορη.Τελικα βαρέθηκα να κοιτάω συνεχώς και σταύρωσα τα εισητηρια,έκλεισα με τη aegean το πήγαινε,σαν πιο εμπιστοσύνης.Ταυτοχρονα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα της χώρας,όπως και τυχόν περιορισμούς.Η μέρα έφτασε,μέρα που θα ταξιδεύαμε ξανά στο εξωτερικό ύστερα από 1,5 χρόνο έφτασε.Μασκες, αντισηπτικά και τα απαραίτητα και στο αεροδρόμιο.Σαν ψέματα,πόσο ξένα μας φαινόντουσαν όλα,όχι ότι είμαστε και πολυταξιδεμένος,αλλά ματιά που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονιουνται....Στο αεροδρόμιο χτύπησε και το τηλέφωνο της συζύγου από τη δουλειά και μέχρι να μπούμε μέσα στο αεροπλάνο έκανε εξ αποστάσεως δουλειά, τελευταία στιγμή.Γρηγορος έλεγχος στο ιταλικό plf, καμιά ματιά στα rapid testπου είχαμε κάνει και οι δύο και επιβίβαση!!!!Η σύντομη σχετικά πτήση μας έφερε κατά μήκος των ακτών του Ιονίου,της Αλβανίας,Μαυροβουνίου και Κροατίας,η απογευματινή πτήση μας ξετυλιγε όμορφα χρώματα και τοπία...
Κατόπιν η πόλη φάνηκε από ψηλά
Προσγειώθηκε και τρέξαμε κυριολεκτικά προς την έξοδο του αεροδρομίου,αφού πρώτα βγάλαμε εισητηρια μετ' επιστροφής για το βαπορετο.Δυο εισητηρια 54€,πρώτο δείγμα του πόσο ακριβή είναι η πόλη.Ψαξαμε την έξοδο και κατευθύνθηκαμε προς την στάση όπου φτάσαμε ύστερα από περπάτημα 5 λεπτών.Κιτρινη γραμμή και στάση ospedale,σε χρώματα δύσης ήλιου και υπέροχα συναίσθηματα.Μακρια από την καθημερινότητα μας,σε έναν ωραίο έως τώρα προορισμό,από τα λίγα που είδαμε.Πρωτη στάση σε supermarket που έτυχε να είναι δίπλα στη στάση του βαπορερο.Κατοπιν ψάξαμε το ξενοδοχείο και βρεθήκαμε στον κυκεώνα των στενών.Η βαλίτσα τσουλαγς εύκολα στα πλακόστρωτα αλλά τα δύσκολα ήταν στις γέφυρες που την αναιβοκατεβαινες.Ανοιξαμε το gps και το βρήκαμε πολύ εύκολα πια.Ομως είχαμε μια πρώτη μαγεία από το να τριγυρνάς στα στενάκια!!!Το ξενοδοχείο μας ήταν δίπλα στην ελληνορθοδοξη του Αγίου Γεωργίου και 5 λεπτά από την πλατεία του Αγίου Μάρκου,πιστεύω σε καλό σημείο!Μπανάκι,γρήγορη τακτοποίηση, ψεκασμού των πάντων με απολυμαντικόspray που αγοράσαμε εκεί και φαγητό.PizzaRe,που είχαμε κάνει κράτηση, τακτοποίηση στον εξωτερικό χώρο.Και φαγηταρες, ηρεμία και συζήτηση.Οι διακοπές που τοοοοσο είχαμε ανάγκη, ξεκίνησαν!!!!
Η μέρα τελείωσε και φύγαμε από το εστιατόριο.Θα περιπλανιομασταν λίγο ακόμα γιατί και η κούραση είχε κάνει την εμφάνιση της πια.Η πόλη τώρα το βράδυ,υποφωτισμενη,είχε άλλη χάρη ... Αύριο μας περίμεναν νέες περιπέτειες στη Βενετία!!
Κατόπιν η πόλη φάνηκε από ψηλά
Προσγειώθηκε και τρέξαμε κυριολεκτικά προς την έξοδο του αεροδρομίου,αφού πρώτα βγάλαμε εισητηρια μετ' επιστροφής για το βαπορετο.Δυο εισητηρια 54€,πρώτο δείγμα του πόσο ακριβή είναι η πόλη.Ψαξαμε την έξοδο και κατευθύνθηκαμε προς την στάση όπου φτάσαμε ύστερα από περπάτημα 5 λεπτών.Κιτρινη γραμμή και στάση ospedale,σε χρώματα δύσης ήλιου και υπέροχα συναίσθηματα.Μακρια από την καθημερινότητα μας,σε έναν ωραίο έως τώρα προορισμό,από τα λίγα που είδαμε.Πρωτη στάση σε supermarket που έτυχε να είναι δίπλα στη στάση του βαπορερο.Κατοπιν ψάξαμε το ξενοδοχείο και βρεθήκαμε στον κυκεώνα των στενών.Η βαλίτσα τσουλαγς εύκολα στα πλακόστρωτα αλλά τα δύσκολα ήταν στις γέφυρες που την αναιβοκατεβαινες.Ανοιξαμε το gps και το βρήκαμε πολύ εύκολα πια.Ομως είχαμε μια πρώτη μαγεία από το να τριγυρνάς στα στενάκια!!!Το ξενοδοχείο μας ήταν δίπλα στην ελληνορθοδοξη του Αγίου Γεωργίου και 5 λεπτά από την πλατεία του Αγίου Μάρκου,πιστεύω σε καλό σημείο!Μπανάκι,γρήγορη τακτοποίηση, ψεκασμού των πάντων με απολυμαντικόspray που αγοράσαμε εκεί και φαγητό.PizzaRe,που είχαμε κάνει κράτηση, τακτοποίηση στον εξωτερικό χώρο.Και φαγηταρες, ηρεμία και συζήτηση.Οι διακοπές που τοοοοσο είχαμε ανάγκη, ξεκίνησαν!!!!
Η μέρα τελείωσε και φύγαμε από το εστιατόριο.Θα περιπλανιομασταν λίγο ακόμα γιατί και η κούραση είχε κάνει την εμφάνιση της πια.Η πόλη τώρα το βράδυ,υποφωτισμενη,είχε άλλη χάρη ... Αύριο μας περίμεναν νέες περιπέτειες στη Βενετία!!