Ναι όλοι ξέρουμε ότι η Σαντορίνη φημίζεται για την καλντέρα και τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα. Τώρα όμως θα μιλήσουμε για τις παραλίες της. Και θα διαλέξουμε κάποιες από τις πιο ιδιαίτερες.

Περίσσα

Η Περίσσα τα έχει όλα: και ψιλή μαύρη άμμο να σου θυμίζει ότι είμαστε σε ηφαιστειογενές νησί, και γκράντε ξαπλώστρα -ομπρέλα να σου θυμίζει ότι είμαστε σε glamour νησί, και θαλάσσια σπορ για τους πιο active τύπους. Φυσική συνέχεια της Περίσσας είναι η παραλία του Περίβολου με τα beach bar να δίνουν τον καλοκαιρινό τόνο.

Κόκκινη Παραλία

Τοπίο τόσο μοναδικό που σχεδόν.. απαγορεύεται να το χάσεις. Κόκκινα και μαύρα ηφαιστειακά βράχια να υψώνονται δραματικά πάνω από μια παραλία με κόκκινο βότσαλο. Αξίζει την μικρή πεζοπορία και ίσως την πιθανή πολυκοσμία που θα συναντήσετε.

Άσπρη παραλία

Όλη την παλέτα χρωμάτων μας ξεδιπλώνει η Σαντορίνη! Δίπλα στην ξεσηκωτική Κόκκινη ηρεμούμε με κατάλευκα κάθετα βράχια και απαλά λευκά βότσαλα – και φυσικά, λιγότερο κόσμο.

Βλυχάδα

Λευκών ηφαιστειακών βράχων συνέχεια, μόνο που εδώ οι βραχώδεις σχηματισμοί είναι ακόμα πιο δραματικοί. Το τοπίο που έχει σμιλέψει ο χρόνος, το ηφαίστειο και η θάλασσα είναι σχεδόν σεληνιακό. Αξίζει να μείνετε ως το σούρουπο όπου το τοπίο δίνει μια εξωπραγματική αίσθηση.

Καμάρι

Είναι τουριστική, είναι κοσμική, είναι πολύβουη. Εϊναι όμως καθαρή, με στρωμένο λεπτό χαλικάκι και τέλος πάντων, πόσες φορές θα κολυμπήσετε στη σκιά της αρχαίας Θήρας;

Παλιά Καμένη

Αφήσαμε για το τέλος όχι την πιο όμορφη αλλά την πιο απόμερη και μικρή παραλία. Κι εδώ το τοπίο είναι ηφαιστειακό αλλά πιο άγριο, ενώ τα νερά είναι ζεστά λόγω των θερμών πηγών της περιοχής