Βιέννη Που θα φάω καλά στη Βιέννη;

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Το Gasthaus Reinthaler, στην οδό Gluckgasse είναι ένα από τα πιο τυπικά και απλά βιεννέζικα εστιατόρια/πανδοχεία. Βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης, κοντά στο Dorotheum. Ανοικτό όλο τον χρόνο, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, Δευτέρα έως Παρασκευή. Χρειάζεται να έρθει κάποιος νωρίς το μεσημέρι, ή να γίνει κράτηση, γιατί το προτιμούν οι βιεννέζοι κρατικοί υπάλληλοι των γύρω υπουργείων και οργανισμών.

Esterhazykeller, Haarhof, Tel. 533 34 82, www.esterhazykeller.at
Είναι από τα πιο ιστορικά εστιατόρια της Βιέννης, που χρονολογείται από το 1683. Μέρος εμπνεύσεως του μεγάλου συνθέτη JosephHaydn, ο οποίος υπήρξε θαμών και λάτρης του καλού κρασιού. Το κρασί συνεχίζει να είναι σε πολύ καλή ποιότητα και προσφέρεται το 1/8 του λίτρου, στην τιμή των 1,45 ευρώ. Οι τιμές κατ΄ άτομο παίζουν ανάμεσα στα 10 με 17 ευρώ, χωρίς κρασί.

Tirolergarten, Tiergarten Schonbrunn, Tel. 879 35 56-20, www.kaiserpavillon.at
Τυρολέζικη κουζίνα, σε ένα πανέμορφο παραδοσιακό ξύλινο οίκημα , δίνει έναν αέρα εξοχής, στον Ζωολογικό κήπο του Schonbrunn. Η πρόσβαση γίνεται έξω από τον κήπο. Είναι ανοικτό όλο το χρόνο και μπορείς να καθίσεις και έξω, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5,30 το απόγευμα.

Siebensternbrau, Siebensterngasse 19, Tel. 523 86 97 , www.7stern.atΕίναι ουσιαστικά μια παμπ με μεγάλη ποικιλία από μπύρες. Βρίσκεται πολύ κοντά στα μαγαζιά της MariahilferStrasse και στα μεγάλα μουσεία. Είναι ανοικτό όλο το χρόνο, από τις 10 το πρωί μέχρι τα μεσάνυκτα.

Bastei Beisl, Stubenbastei 10, Tel. 512 43 19, www.basteibeisl.at΄Οταν το επισκέφθηκε το πρόεδρος Τζίμυ Κάρτερ και δοκίμασε το Austriantidbits, απλά επιβεβαιώθηκε η άριστη φήμη και το καταπληκτικό φαγητό αυτού του μπιστρό. Ο διάκοσμος είναι πανέμορφος, ενώ το καλοκαίρι μπορείς να πιεις καφέ έξω. Είναι ανοικτό όλο το χρόνο, Δευτέρα με Παρασκευή από τις 9 μέχρι τα μεσάνυκτα και το Σάββατο από τις 10 μέχρι τις 3 και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυκτα.

Piaristenkeller K. & K. Restaurant & Museum, Piaristengasse 45, Tel. 405 91 52
www.piaristenkeller.com
Φημισμένο ιστορικό εστιατόριο που αναπτύσσεται σε ένα παλιό μοναστηριακό κελλάρι. ΄Εχει πολύ μεγάλη ποικιλία κρασιών και παραδοσιακό τοπικό φαγητό. Μετά από ένα λουκούλιο γεύμα, επιβάλλεται μια επίσκεψη στον Αυτοκρατορικό και Βασιλικό θησαυρό του κρασιού, ήτοι στο μουσείο του κρασιού, και το μουσείο των καπέλων του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ. Είναι ανοικτό όλο το χρόνο από τις 6 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυκτα. το πλήρες γεύμα θα κοστίσει ?40-50 /άτομο, περιλαμβανομένου του πλήρους προτεινόμενου menu (υπάρχει και a la carte), κρασί, μουσική και οπωσδήποτε να ζητήσει να ξεναγηθεί (+?15/άτομο) στο κελλάρι κρασιών και να δοκιμάσει τη συλλαγή απο καπέλλα της αυτοκρατορικής εποχής (φωτο απαραίτητη).
Θα χρησιμοποιηθεί το Tram 2, στάση Lederergasse (τελευταίο στις 00:30 πμ, αργότερα ταξί απο το εστιατόριο).”

Zum Weissen Rauchfangkehrer, Weihburggasse 4, Tel. 512 34 71, www.weisser-rauchfangkehrer.at
Βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της παλιάς πόλης και ο πρώτος του ιδιοκτήτης ήταν ο Φρανς Ζάχερ, ο δημιουργός της πασίγνωσης τούρτας Sacher. ΄Εχει πολύ μεγάλη ποικιλία κρασιών και υπέροχη παραδοσιακή κουζίνα. Είναι ανοικτά όλο το χρόνο, από την Τρίτη μέχρι το Σάββατο, από τις 6 το απόγευμα και μετά.

Αν πρέπει να προσθέσω και κάποιο εστιτόριο με μεγαλύτερη γκάμα κουζίνας, θα πρότεινα το Hansen, Wipplingerstrasse 34, tel. 5320542, Hansen – Essen und Trinken im B
Στεγάζεται στο υπόγειο του Χρηματιστηρίου της Βιέννης και πήρε το όνομά του από τον αρχιτέκτονα του κτιρίου. Συστεγάζεται με ένα πανέμορφο ανθοπωλείο. ΄Εχει καλό φαγητό και σχετικά καλές τιμές. Μπορείς να καθίσεις και έξω, ενώ αποτελεί πολύ καλή επιλογή για πρωινό ή για ελαφρύ φαγητό.

Αν θέλεις την απόλυτη γευστική απόλαυση και το ακριβό μέχρι τελικής πτώσεως, το Vestibuel στο Burgtheater, Doktor-Karl-Lueger-Ring 2,tel (+43 1) 532 05 42 www.vestibuel.at
Το γνήσιο διακοσμητικό μπαρόκ. Η γοητεία του χθες, σερβιρισμένη σε πιάτα υψηλής τεχνικής. Γκουρμέ, ακρίβεια, αλλά ότι πληρώνεις τρως

Πολύ καλή κουζίνα μπορεί κάποιος να απολαύσει και στα καφέ, τα εστιατόρια των μουσείων, όπως το CafLeopold στο LeopoldMuseum, ή το ElMuseo, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και τα δυο, στο χώρο του Museumsquartier.
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.322
Μηνύματα
887.966
Μέλη
38.987
Νεότερο μέλος
Georg777

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom